Ingredientai (4 asm.):
- 1,5–1,7 kg svorio kaimiškas viščiukas;
- 1 kg bulvių;
- 300 šaldytų žaliųjų žirnelių;
- 2 galvutės česnako;
- 2 žaliosios citrinos (laimai);
- 300 ml kokosų pieno;
- 2 valg. šaukšt. alyvyuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. drusos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių temperatūros.
2. Sumaišykite vienos citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę su kokosų pienu ir alyvuogių aliejumi.
3. Antrąją citriną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Atsargiai šiek tiek atkelkite viščiuko odelę ir, kur tik pavyksta, pakiškite po odele citrinos griežinėlius.
4. Dėkite viščiuką į erdvų kepimo indą aukštesniais kraštais, apipilkite kokosų pieno mišiniu, pabarstykite druska, pipirais ir dėkite kepti. Kepkite 1 val. ir 15 min. Kas keliolika minučių atidarykite orkaitę ir palaistykite viščiuką (vėliau – ir bulves) kokosų pienu nuo kepimo indo dugno.
5. Kol viščiukas kepa, česnakus išskaidykite skiltelėmis, tačiau nelupkite, bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu ir supjaustykite skiltelėmis.
6. Likus 25 min. iki tol, kol viščiukas iškeps, trumpam išimkite iš orkaitės kepimo formą ir apdėliokite viščiuką supjaustytomis bulvėmis, tolygiai paskirstykite ir česnakų skilteles, palaistykite viską kokosų pienu ir vėl dėkite į orkaitę kepti.
7. Nedideliame prikaistuvyje užvirinkite vandenį, suberkite žirnelius ir pavirkite 10 min., tuomet nusunkite, perliekite šaltu vandeniu ir likus 5 min. iki tol, kol viščiukas iškeps, suberkite juos ant bulvių.
8. Išimkite apskrudusį viščiuką ir daržoves iš orkaitės, leiskite kelias minutes „pailsėti“ ir tiekite.