Kiekis: 2 porcijos
Kalorijos: 120 kcal
Paruošimo laikas: 20 min.
Ingredientai:
- „Vapeur“ garuose ruošti lęšiai, 425 ml, 1 skardinė
- Lašišos filė – 2 gabaliukai
- Kaparėliai – 60 g
- Citrina – 1 vnt.
- Krapai – 3 šakelės
- Česnakai – 3 skiltelės
- Svogūnas – 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Lašišos filė apkepame po 2 min. iš abiejų pusių. Pagal skonį apibarstome druska ir pipirais. 7-10 min. kepame žuvį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepame česnakų skilteles, svogūną, pjaustytą žiedais, po to lęšius ir smulkintus krapus. Viską išmaišyti.
- Sudėdame žuvį, lęšius į lėkštes, papuošti kaparėliais, krapais ir citrinos skiltele.
Rekomendacijos:
Išdėliokite žuvį ant lęšių pagalvėlės, tai padės ilgiau išlaikyti temperatūrą.