Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Lašišos kepsneliai su garstyčiom ir medumi. Liks pasirinkti – grilis ar orkaitė

Tie, kas mėgsta žuvį, kai šilta, su džiaugsmu ją kepa ant grilio. Tam labai tinka lašiša, kurią iškart galima kepti individualiais kepsneliais. Kaip tik tokių kepsnelių receptą ir siūlome, o žuvies skonį šįsyk praturtins švelniai pikantiškas marinatas.
Lašišos kepsnelis
Lašišos kepsnelis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4 lašišos pjausniai su oda;
  • druskos;
  • pipirų.

marinatui:

  • 2 valg. šaukšt. garstyčių;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 citrinos sultys.

Gaminimas:

1. Marinatui sumaišykite medų su garstyčiomis, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis ir išsukite iki vientisos masės.

2. Kiekvieną lašišos pjausnį iš abiejų pusių aptepkite marinatu ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.

3. Pasiruoškite kiekvienam kepsneliui po dvigubą folijos lapą, ištepkite vidinę pusę aliejumi. Ant folijos gabalėlio dėkite pjausnį, pabarstykite druska, pipirais ir užlankstykite foliją it voką.

4. Iki 190 C įkaitintoje orkaitėje kepkite „vokelius“ apie 20 min. Šiek tiek trumpiau juos teks kepti ant tinkamai įkaitinto grilio, tik nepamirškite įpusėjus kepimui apversti.

5. Paruoštus kepsnelius patiekite su citrinos riekelėmis ir lengvomis šviežiomis salotomis. Pavyzdžiui, gal išsirinksite iš šio salotų su agurkais receptų rinkinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos