15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Lašišos salotos su traškiais avinžirniais ir daržovėmis

Ką valgysite vakarienei? Siūlome pasigaminti sveiką ir energijos suteikiantį patiekalą - salotas su lašiša.
Salotos su lašiša
Salotos su lašiša / 123RF.com nuotr.

Reikės:

Traškiems avinžirniams reikės:

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių arba tiek pat išvirtų,
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • ½ arb. š. malto kumino,
  • ½ arb. š. čili pipirų,
  • žiupsnelio kajeno pipirų,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Pirmiausia pasigaminkite traškius avinžirnius, kurie tiks ne tik prie salotų, bet ir bus puikus užkandis.

Avinžirnius nukoškite ir leiskite apdžiūti. Apšlakstykite aliejumi, išmaišykite. Apibarstykite prieskoniais ir druska, išmaišykite ir išberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių, kol avinžirniai taps traškūs.

123RF.com nuotr./Kepinti traškūs avinžirniai su prieskoniais
123RF.com nuotr./Kepinti traškūs avinžirniai su prieskoniais

Į lėkšę dėkite nuplautą rukolą, greipfruto skilteles, riekelėmis supjaustytą pusę avokado, suberkite stiklinę traškių kepintų avinžirnių su prieskoniais. Išdėliokite lašišos gabaliukus, griežinėliais pjaustytą raudonąjį svogūną. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite juodųjų sezamų sėklomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais