Reikės:
- 100 g sūdytos arba rūkytos lašišos,
- ½ raudonojo greipfruto,
- ½ avokado,
- saujos rukolos,
- ½ raudonojo svogūno,
- 1 stiklinės traškių avinžirnių su prieskoniais,
- žiupsnelio juodųjų sezamų sėklų,
- šlakelio alyvuogių aliejaus.
Traškiems avinžirniams reikės:
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių arba tiek pat išvirtų,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- ½ arb. š. malto kumino,
- ½ arb. š. čili pipirų,
- žiupsnelio kajeno pipirų,
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
Pirmiausia pasigaminkite traškius avinžirnius, kurie tiks ne tik prie salotų, bet ir bus puikus užkandis.
Avinžirnius nukoškite ir leiskite apdžiūti. Apšlakstykite aliejumi, išmaišykite. Apibarstykite prieskoniais ir druska, išmaišykite ir išberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių, kol avinžirniai taps traškūs.
Į lėkšę dėkite nuplautą rukolą, greipfruto skilteles, riekelėmis supjaustytą pusę avokado, suberkite stiklinę traškių kepintų avinžirnių su prieskoniais. Išdėliokite lašišos gabaliukus, griežinėliais pjaustytą raudonąjį svogūną. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite juodųjų sezamų sėklomis.
Skanaus!