Kukuliams reikės:
- 450 g maltos NORFOS jautienos,
- 450 g maltos NORFOS kiaulienos,
- 2 valg. š. sviesto,
- 1 svogūno,
- ¼ st. pieno,
- 2 didelių kiaušinių,
- 1/3 st. maltų džiūvėsėlių,
- ¾ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
- ¼ arb. š. malto muskato riešuto,
- žiupsnelio kajeno pipirų,
- ¼ arb. š. kvapiųjų pipirų,
- žiupsnelio druskos.
Padažui:
- 2 valg. š. sviesto,
- 3 valg. š. miltų,
- 3 st. jautienos sultinio,
- ½ grietinėlės,
- ½ arb. š. cukraus,
- ¼ arb. š. Vusterio padažo,
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
- šlakelio aliejaus.
Gaminimas:
Keptuvėje ištirpinkite 2 valg. š. sviesto ir pakepinkite jame smulkiai supjaustytą svogūną.
Pakepintą svogūną sudėkite į didelį dubenį. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, suberkite maltus džiūvėsėlius, juoduosius pipirus, muskato riešutą, kvapniuosius ir kajeno pipirus bei druską. Išmaišykite.
Sudėkite maltą mėsą ir gerai išmaišykite.
Paruoštą mėsos faršą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai šaltai.
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto ir pakepinkite jame miltus iki geltonumo, maždaug 4 -5 minutes. Pamažu supilkite jautienos sultinį ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Kaitinkite, šiek tiek padidinę kaitrą. Supilkite grietinėlę ir Vusterio padažą, gerai išmaišykite ir kaitinkite 6-7 minutes. Pagardinkite druska, pipirais bei cukrumi ir nuimkite nuo ugnies.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių karščio. Kepimo skardą išklokite folija ir ištepkite šlakeliu aliejaus.
Šaukštu imkite paruoštą mėsos faršą ir pašlapintomis rankomis formuokite rutuliukus. Dėkite juos ant skardos.
Mėsos kukuliukus kepkite maždaug 20 minučių, kol gražiai apskrus.
Sudėkite kukulius į keptuvę su padažu ir dar kaitinkite maždaug 5 minutes.
Patiekite su bulvių koše, spanguolių arba bruknių uogiene ir šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!