Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lėkštėje nutūpusi vasara: feta ir bazilikais įdaryti kvapnūs pomidorai

Baigėsi „plastikinių“ pomidorų metas – kai kas jau mėgaujasi savais, kiti nusiperka kvapnių, raudonų atvežtinių. Ikoniškas pomidorų palydovas yra bazilikas, o ką manytumėt, jei dar prijungtumėm ir sūrstelėjusį fetos sūrį? Pabandom!
Įdaryti pomidorai feta ir bazilikais
Įdaryti pomidorai feta ir bazilikais / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 6 pomidorai, gerai sunokę, bet tvirti;
  • didelė sauja šviežių bazilikų (raudonųjų ir žaliųjų, susmulkintų);
  • saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais;
  • 100-150 g fetos sūrio;
  • 1 arbat. šaukšt. aliejaus.

Gaminimas:

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite.

2. Į vidų įberkite bazilikų. Pridėkite alyvuogių, fetos.

3. Ant pomidorų uždėkite nupjautas viršūnėles, aptepkite aliejumi, kad kepdami smarkiai nesutrūkinėtų. Sudėkite į skardą (galima iškloti kepimo popieriumi arba folija), ant jos užmaukite kepimo rankovę, užriškite galus ir kiškite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10–15 minučių rankovę perkirpkite ir dar kepkite 5 min. padidinę temperatūrą iki 220 laipsnių.

4. Iškepusiems pomidorams leiskite gerokai pravėsti, nes bus beprotiškai karšti, ir tik tada ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas