Miško grybų pabaigtuvėms skaitytoja Sonata siūlo receptą iš voveraičių. Jei ne miške, tai turguje jų dar tikrai rasite.
Pietums ar vakarienei voveraičių sriuba bus gera atgaiva nuo rudens darganos.
Kviečiame išmėginti.
Ingredientai:
2 valg. š. sviesto
1 didelio svogūno
1 morkos
300-400 g voveraičių
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
400 g bulvių
2 lauro lapelių
„Maggi“ vištienos sultinio
2-3 valg. š. pomidorų pastos
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
Gamyba:
Puode ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, morką ir vis maišydami pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
Voveraites labai gerai nuvalykite, nuplaukite. Suberkite į puodą su svogūnais ir morkomis.
Uždenkite dangčiu ir patroškinkite kelias minutes, kol voveraitės išskirs sultis ir suminkštės.
Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais. Išmaišykite.
Suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas bulves, sudėkite lauro lapelius, supilkite „Maggi“ sultinį.
Kaitinkite, kol užvirs. Tuomet sumažinę ugnį virkite apie 8-15 minučių, kol bulvės suminkštės.
Virimo laikas priklausys nuo bulvių kubelių dydžio.
Bulvėms išvirus, sudėkite į puodą pomidorų pastą, supilkite grietinėlę. Maišydami pakaitinkite, išimkite lauro lapelius.
Leiskite sriubai uždengtame puode pastovėti dar 20-30 minučių, tuomet sutrinkite ir patiekite. Ypač gardu su šviežiomis bandelėmis.
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.