Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lėkštėje – rudens retesnieji: salierai, ropės, pastarnokai. 15 pasiūlymų, ką iš jų gaminti

Žerti patarimus, ką ruošti iš morkų, bulvių ar moliūgų, keblus reikalas, nes dažnas turi savų mėgstamų receptų ar eilėje laukiančių dar nebandytų, bet užkabinusių akį. Tačiau pastarnokai, salierų gumbai ar ropės dar nėra tokie populiarūs, dažno pirkėjo žvilgsnis pro juos taip ir prabėga. O gaila, nes šios rudens daržovės vertos dėmesio. Ta proga ir dalinamės visu receptų 15-uku!
Kepti pastarnokai su medumi ir lazdyno rieštutais
Kepti pastarnokai su medumi ir lazdyno rieštutais / Strelkabelka nuotr.
Salotos su ropėmis ir obuoliais
Receptas: Salotos su ropėmis ir obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 52
Receptas
Ingredientai
Ropė: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (1-2)
Morkos: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 15.00 žiupsnelis
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį arba majonezas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sutarkuokite obuolius, morką, ropę supjaustykite šiaudeliais.
  2. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais bei majonezu ar grietine. Papuoškite žalumynais.
Suskleisti
Sūrio, ananasų ir salierų salotos
Receptas: Sūrio, ananasų ir salierų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 21
Receptas
Ingredientai
Sūris: 100.00 g (aštrus fermentinis ir 100 g švelnesnio skonio fermentinis)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio saliero gumbo)
Citrinos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų ananasų (apie 250 g))
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Majonezas: 100.00 g (padažui neriebus mėgstamas)
Jogurtas: 4.00 valg. š. (padažui 3–4 šaukštai natūralaus jogurto)
padažui nuo ananasų likęs sirupas 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Salierą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ananasus nusausinkite. Viską sudėkite į lėkštę.

2. Majonezą, jogurtą ir ananasų sirupą gerai sumaišykite, paskaninkite druska ir pipirais.

3. Padažą pilkite ant salotų, pabarstykite graikiniais riešutais ir, jeigu norite, žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Užtepėlė su ropėmis
Receptas: Užtepėlė su ropėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 10
Receptas
Ingredientai
Ropė: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Ropę nuvalykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pertrinkite per sietelį.
  2. Obuolį nulupkite, sutrinkite tarka, sumaišykite su rope, sviestu, garstyčiomis. Pasūdykite ir viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Suskleisti
Sriuba su ropėmis ir perlinėmis kruopomis
Receptas: Sriuba su ropėmis ir perlinėmis kruopomis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 22
Receptas
Ingredientai
Ropė: 1.00 vnt.
Perlinės kruopos: 1.00 st.
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Petražolės: 20.00 g
Vanduo: 2.00 l
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Ropę, morką ir svogūną nuvalyti ir supjaustyti šiaudeliais. Perlines kruopas išmirkyti ir užpilti 2 l verdančio vandens.
  2. Tuomet į kruopas sudėti visas daržoves, pagardinti prieskoniais ir virti sriubą 30-35 min.
  3. Patiekite su grietine ir smulkintomis petražolėmis.
Suskleisti
Plakta svogūnų ir salierų sriuba
Receptas: Plakta svogūnų ir salierų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 44
Receptas
Ingredientai
Sultinys: 1200.00 ml (paukštienos)
Vynas: 100.00 ml (balto, sauso)
Svogūnai: 300.00 g
Salierai: 300.00 g (gumbo)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (kmyninių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  2. Nuplautą, nuluptą saliero gumbą sutarkuokite šiaudeliais.
  3. Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite tarkuotus salierus, suberkite kmyninius kuminus, maišydama kepinkite dar kelias minutes.
  4. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnį cukraus. Supilkite sultinį, baltąjį vyną, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių.
  5. Nukėlusi nuo ugnies, sutrinkite elektriniu plakikliu, išpilstykite į serviravimo dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį įdėkite smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio.
Suskleisti
Bulvių ir salierų kreminė sriuba su krevetėmis
Receptas: Bulvių ir salierų kreminė sriuba su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė gumbo)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebi)
Vanduo: 1.00 l (1-1,5)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (2-3)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapnieji)
Krevetės: 12.00 vnt. (8–12 didelių krevečių (šaldytų))
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Bulves ir salierą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į verdantį sūdytą vandenį, įmeskite laurų lapelių, kvapniųjų ir juodųjų pipirų, žiupsnelį žuvies prieskonių ir virkite, kol daržovės suminkštės.

2. Svogūnus smulkiai sukapokite, apkepkite su sviestu ir supilkite į sriubą. Pavirkite dar kelias minutes. Sriubą supilkite į elektinę trintuvę ir sutrinkite iki vientisos masės, įspauskite pusės citrinos sulčių. Sriubą supilkite atgal į puodą, įpilkite grietinėlės. Jei sriuba per tiršta, galite praskiesti virintu vandeniu ar įpilti daugiau grietinėlės. Nuolat maišydami užvirkite.

3. Krevetes atitirpinkite, apšlakstykite likusiomis citrinos sultimis, apibarstykite pipirais, druska ir 10–15 minučių pamarinuokite.

4. Keptuvėje išlydykite sviestą, apkepkite smulkintą česnaką, sudėkite krevetes ir kelias minutes vartydami kepkite – tik ne per ilgai, nes sukietės.

5. Į lėkštes supilkite sriubą ir įdėkite po dvi ar tris krevetes. Galite pabarstyti mėgstamais žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Blynai su salierais
Receptas: Blynai su salierais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 49
Receptas
Ingredientai
Salierai: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Avižiniai dribsniai: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 100.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (gali būti ir krapai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Salierus susmulkinkite. Česnaką sutrinkite.

2. Avižinius dribsnius 15 min. pamirkykite sultinyje.

3. Visus produktus suberkite į gilų dubenį, sumaišykite, kad gautųsi vientisa tešla, ir jau galite kepti.

Recepto autorė Jovita Simanaitytė

Suskleisti
Salierų piurė su kumpiu
Receptas: Salierų piurė su kumpiu
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Salierai: 500.00 g (gumbų)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Grietinėlė: 50.00 ml (plakamosios)
Kumpis: 100.00 g (karštai rūkyto)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 400.00 ml (natūralaus)
Sviestas: 30.00 g
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios šakelės papuošimui)
Kaip gaminti

1. Salierų gumbus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu.

2. Obuolį nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir sumeskite į tą patį puodą. Įberkite druskos, įmeskite kelis laurų lapelius ir troškinkite apie 30 min.

3. Nupilkite vandenį, daržoves dar šiek tiek pavirkite ant mažos ugnies, kad išgaruotų drėgmė, įdėkite sviestą ir iki vientisos masės išplakite.

4. Grietinėlę išplakite iki standžios masės ir atsargiai įmaišykite į salierų tyrę.

5. Tiekite su atvėsintais skrudinto kumpio gabalėliais. Toks garnyras tiks prie mėsos patiekalų.

Suskleisti
Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai
Receptas: Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.0 / 44
Receptas
Ingredientai
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. (kubeliai natūralaus)
Salierai: 1.00 vnt. (trečdalis gumbo)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Avižos: 1.00 st. (dribsniai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės ir sultys)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 50.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Puodelyje su verdančiu vandeniu ištirpinkite sultinio kubelius, suberkite dribsnius ir uždengusios dangčiu apie 40 min. pabrinkinkite.

2. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.

3. Salierą nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve.

4. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, suberkite tarkuotus salierus, juos kiek patroškinkite.

5. Avižinius dribsnius nusunkite, sudėkite į gilesnį indą, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, sukrėskite atvėsintą svogūnų masę, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, citrinos žievelėmis ir sultimis.

6. Iš paruoštos masės rankomis formuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje arba orkaitėje.

7. Tiekite su grietine ir svogūnų laiškais.

Suskleisti
Troškintos ropės su daržovėmis
Receptas: Troškintos ropės su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 17
Receptas
Ingredientai
Ropė:(vidutinio dydžio) 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt. (2 - 3)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Burokėliai: 1.00 vnt.
Petražolės: 25.00 g
Krapai: 25.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite svieste. Vėliau sutarkuokite ropę, morkas, burokėlius ir viską sudėkite į keptuvę. Troškinkite ant nedidelės ugnies.
  2. Pagardinkite troškinį druska, pipirais ir sumaišykite su miltais.
  3. Patiekite su smulkintais žalumynais ir grietine.

 

Suskleisti
Troškintos ropės su prieskoniais
Receptas: Troškintos ropės su prieskoniais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Ropė: 4.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (augalinis - pagal skonį)
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 1.00 st. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Ropes supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į indą, apšlakstykite aliejumi,  supilkite vandenį ir uždengę troškinkite orkaitėje, kol suminkštės.
  2. Patiekite paskaninę druska, cukrumi, kardamonu, pipirais, muskato riešutu.
Suskleisti
Kepti pastarnokai su medumi ir lazdyno rieštutais
Receptas: Kepti pastarnokai su medumi ir lazdyno rieštutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Pastarnokas: 400.00 g
Morkos: 400.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos sultys: 4.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Medus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutraiškytos)
Lazdynų riešutai: 100.00 g
Čiobreliai: 5.00 vnt. (šakelės šviežių)
Kaip gaminti

1. Nuskutame pastarnokus ir morkas. 5 minutėms sumetame į verdantį vandenį, nukošiame. Daržovių nebūtina apvirti, bet man taip skaniau. Galite ir tiesiai kepti orkaitėje.

2. Visus ingredientus, išskyrus riešutus, sumaišome. Gauta mase užpilame pastarnokus ir morkas, permaišome viską, kad tolygiai pasidengtų.

3. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30–40 min., arba kol iškepa.

4. Lazdyno riešutus sausai pakepiname keptuvėje, atvėsiname, nulupame odelę ir užberiame ant iškeptų daržovių.

Suskleisti
Aluje troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše
Receptas: Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (tinkamos troškinimui)
Aliejus: 6.00 arbat. š. (kepimui; gali reikėti kiek daugiau)
Svogūnai: 3.00 vnt. (vidutiniai, nulupti ir perpjauti per pusę)
Morkos: 4.00 vnt. (nuskustos ir perpjautos išilgai)
Salierų stiebai: 3.00 vnt. (supjaustyti 6–7 cm ilgio gabaliukais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Baravykai: 2.00 vnt. (skiltelės džiovintų)
Rozmarinai: 3.00 vnt. (šakelės)
Čiobreliai: 3.00 vnt. (šakelės)
Alus: 500.00 ml (tamsaus)
Pastarnokas: 400.00 g (košei)
Bulvės: 400.00 g (košei)
Grietinė: 150.00 g (arba graikiško jogurto; košei)
Sviestas: 40.00 g (galima ir daugiau; košei)
Druska: 0.50 žiupsnelis (košei)
Kaip gaminti

1. Jautieną supjaustome 5–6 cm dydžio gabalais. Sudedame juos į puodą. Jei norite, tai prieš tai galite dar ir apkepinti iš visų pusių.

2. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir pakepiname svogūną, iki jo viena pusė beveik pajuoduoja. Dedame juos į puodą, kuriame troškinsime. Tuomet pakepiname morkas, jas sudedame į puodą. Tada ateina eilė salierui ir česnakui. Jei trūksta, aišku, įpilame šiek tiek aliejaus.

3. Į puodą su mėsa ir apkeptomis daržovėmis sudedame ir visus likusius prieskonius – džiovintus baravykus, rozmariną, čiobrelius, įberiame šiek tiek druskos. Ir viską užpilame alumi. Jei alus neapsemia mėsos, įpilame dar papildomai daržovių ar jautienos sultinio. Čia gal net toks teorinis pasakymas, nes vis tiek vėliau vis įpilsim šiek tiek vandens.

4. Puodą uždengiame dangčiu, troškiname ant mažos ugnies kokias 3 valandas. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir kristi nuo kaulo. Kaip ir bet koks jautienos troškinys, taip ir šis yra geresnis kitą dieną.

5. Likus kažkur pusvalandžiui iki troškinimo pabaigos (jei valgome tą pačią dieną), imamės košės. Išverdame pastarnokus su bulvėmis. Pasiliekame stiklinę vandens, kuriame virė daržovės. Likusį vandenį nukošiame. Viską sugrūdame, įdedame sviesto, grietinės ar graikiško jogurto. Jei matome, kad norisi skystesnė košės, įpilame to skysčio, kuriame virė daržovės.

Suskleisti
Jorkšyro pudingai su pastarnokais ir saldžiomis bulvėmis
Receptas: Jorkšyro pudingai su pastarnokais ir saldžiosiomis bulvėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (jūros druskos dribsnių)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūstų)
Pienas: 330.00 ml
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (šviežių arba džiovintų)
Pastarnokas: 60.00 g (drožlių, padarytų skutant daržovių skutikliu)
Saldžiosios bulvės: 120.00 g (drožlių, padarytų skutant daržovių skutikliu)
Sviestas: 80.00 g (ghee, išlydyto)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

2. Sudėkite miltus, kiaušinius, druską, pipirus, pieną ir čiobrelius į virtuvinio kombaino indą ir užmaišykite vientisą skystą purią tešlą. Leiskite tešlai pastovėti apie 20 min.

3. Pastarnokų ir bulvių drožles sudėkite į dubenėlį ir sumaišykite. Atidėkite į šoną.

4. Ghee sviestą padalykite lygiomis dalimis į 12 keksiukų formos (125 ml talpos) ertmių. Įdėkite šią formelę su sviestu į orkaitę ir kaitinkite apie 12–15 min., arba kol sviestas ims rūkti.

5. Išimkite formelę iš orkaitės ir labai greitai išpilstykite tešlą į kiekvieną įkaitusią ertmę (maždaug po 1/4 stiklinės tešlos). Ant viršaus uždėkite po žiupsnį pastarnokų ir saldžių bulvių drožlių. Pašaukite kepti.

6. Kepkite apie 20–25 minutes, kol pudingai išsipūs, pagels, pastarnokai ir bulvės taps traškūs. Patiekite iškart.

*Šiam kiekiui jums prireiks vieno vidutinio dydžio pastarnoko ir vienos vidutinės saldžiosios bulvės.

Suskleisti
Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais
Receptas: Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Pekaninių karijų riešutai: 150.00 g (galite keisti graikiniais)
Pastarnokas: 450.00 g (sutarkuotų burokine tarka)
Razinos: 100.00 g
Apelsino žievelė: 1.30 valg. š. (šviežiai nutarkuotos; 1 šaukštas tešlai ir 0,3 šaukšto kremui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Cukrus: 225.00 g
Miltai: 190.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š.
Soda: 1.50 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š.
Anyžiai: 2.50 arbat. š. (maltų (puikiai tinka ir pankolis); 1 šaukštelis tešlai ir 1,5 šaukštelio kremui)
Druska: 0.75 arbat. š.
Kreminis sūris: 300.00 g (kambario temperatūros; kremui)
Cukraus pudra: 150.00 g (kremui)
Grietinėlė: 125.00 ml (riebios; kremui)
Kaip gaminti

1. Iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepinkite riešutus apie 10 min. Visiškai atvėsinkite ir stambiai supjaustykite. Sumaišykite su pastarnokais, razinomis ir apelsino žievele.

2. Kiaušinius ir cukrų plakite apie 2 minutes, kol gausite balkšvą ir kreminę masę. Nesustojant plakdami po truputį supilkite aliejų.

3. Miltus, cinamoną, kepimo miltelius, sodą, muskatą, anyžių (arba pankolį) ir druską gerai permaišykite šluotele. Per kelis kartus įmaišykite į tešlą.

4. Per kelis kartus sudėkite ir pastarnokus, riešutus, razinas, apelsino žievelę. Ir gerai viską išmaišykite.

5. Krėskite į kepimo formą ir kepkite iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje 60 minučių – įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką, jis turi būti sausas. Jei ne, dar pakepkite. Jeigu pyrago paviršius pradeda pernelyg ruduoti, o pyragas dar neiškepęs – uždenkite viršų folija ir kepkite toliau. Iškepus visiškai atvėsinkite kepimo formoje, o tuomet išimkite.

6. Kremui pirmiausia suplakite kreminį sūrį iki purumo. Suberkite persijotą cukraus pudrą ir išplakite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę. Plakite dar apie 1–2 minutes. Įmaišykite anyžių ir apelsino žievelę. Kremu aptepkite visiškai atvėsusio pyrago paviršių.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?