Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengva ir skanu: orkaitėje keptos bulvės ir žiediniai kopūstai su žolelėmis

Ne visų mūsų šaldytuvai ir spintelės prikimšti atsargų, kartais ten lieka vos keli produktai. Jei šįkart ten yra bulvių, žiedinis kopūstas, svogūnas, o taip pat nusipirkote ar prisiskynėte kvapnių šviežių žolelių, pats metas pasiruošti vakarienei (o gal ir pietums) labai gardų patiekalą.
Kepti žiediniai kopūstai ir bulvės
Kepti žiediniai kopūstai ir bulvės / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3–4 vidutinio dydžio bulvės, nuskustos ir supjaustytos skiltelėmis;
  • 1 vidutinis žiedinis kopūstas, padalintas į nedidelius žiedynus;
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. kumino (nemalto, bet jei nepavyksta gauto tokio, tada naudokite 0,5 arbat. šaukšt. malto);
  • 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, stambiai sutarkuotas arba smulkiai supjaustytas;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis aitriosios paprikos miltelių;
  • 0,5 žaliosios citrinos;
  • sauja šviežių kalendrų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C laipsnių temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite ant jos bulves ir kopūstus, pašlakstykite 3 šaukštais aliejaus, pamaišykite, kad daržovės juo pasidengtų. Dėkite kepti į orkaitę apie 30 min. arba kol bulvės ir žiediniai kopūstai bus minkšti, kiek apskrus. Ištraukite iš orkaitės ir atidėkite.

2. Tuo metu ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su likusiu aliejumi, jei naudojate nemaltą kuminą, suberkite jį ir pakepkite minutę. Jei naudojate maltą, tuomet pirmiausiai suberkite svogūnus, pakepinkite kelias minutes, kol kiek suminkštės, tada suberkite ciberžolę, imbierą, aitriosios paprikos miltelius, maltą kuminą (jei naudojate būtent tokį) ir pakepinkite maišydami 1–2 min., kol pakvips, o imbieras kiek suminkštės. Suverskite į keptuvę bulves ir žiedinius kopūstus, įberkite druskos, atsargiai išmaišykite stengdamiesi nesutraiškyti kopūstų žiedynų, kiek pakaitinkite, kol skoniai persipins.

3. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, perdėkite gautą mišinį į platų dubenį, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, gausiai pabarstykite kapotomis kalendromis. Galite tiekti su lengvu jogurtiniu padažu (natūralus jogurtas, šiek tiek alyvuogių aliejaus, šlakelis citrinos sulčių ir žiupsnis druskos), bus dar skaniau!

Vida Press nuotr./Kepti žiediniai kopūstai ir bulvės
Vida Press nuotr./Kepti žiediniai kopūstai ir bulvės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas