Ingredientai:
- 1 nemažas žiedinis kopūstas, suskirstytas žiedynais;
- 100 g tarkuoto parmezano sūrio;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- 2-3 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių (galite naudoti įprastus ar japoniškus panko);
- žiupsnelis malto ar tarkuoto muskato riešuto;
- 30 g sviesto.
Gaminimas:
1. Perplaukite žiedinio kopūsto žiedynus po šaltu tekančiu vandeniu. Tuomet berkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užkaiskite, užvirkite ir pavirkite 10 min. Nukoškite.
2. Nedidelę kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir vienu sluoksniu išdėliokite žiedinio kopūsto žiedynus. Pabarstykite juos druska, pipirais ir petražolėmis, o tada – tarkuotu sūriu. Galiausiai keliose vietose dar uždėkite kelis mažyčius sviesto kąsnelius.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, dėkite kepimo formą su žiediniais kopūstais ir kepkite apie 20 min. – kol susiformuos traškus, auksinės spalvos sluoksnelis ant viršaus. Ištraukite iš orkaitės, kiek atvėsinkite ir tiekite kaip lengvą pagrindinį patiekalą ar garnyrą.