Lengvai ir skaniai: žiediniai kopūstai, kepti su sūriu ir džiūvėsėliais

Žiediniai kopūstai, žinomi ir kaip kalafiorai, lengvas, naudingų maistinių medžiagų kupinas produktas. Bene skaniausi jie lengvai apvirti ar trumpai kepti – taip, kad neprarastų traškumo – ir patiekti su ryškesniais priedais. Šįsyk kviečiam išbandyt jų derinį su sūriu ir džiūvėsėliai. Lengvas, elegantiškas ir labai skanus patiekalas ar garnyras.
Kepti žiediniai kopūstai
Kepti žiediniai kopūstai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nemažas žiedinis kopūstas, suskirstytas žiedynais;
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
  • 2-3 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių (galite naudoti įprastus ar japoniškus panko);
  • žiupsnelis malto ar tarkuoto muskato riešuto;
  • 30 g sviesto.

Gaminimas:

1. Perplaukite žiedinio kopūsto žiedynus po šaltu tekančiu vandeniu. Tuomet berkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užkaiskite, užvirkite ir pavirkite 10 min. Nukoškite.

2. Nedidelę kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir vienu sluoksniu išdėliokite žiedinio kopūsto žiedynus. Pabarstykite juos druska, pipirais ir petražolėmis, o tada – tarkuotu sūriu. Galiausiai keliose vietose dar uždėkite kelis mažyčius sviesto kąsnelius.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, dėkite kepimo formą su žiediniais kopūstais ir kepkite apie 20 min. – kol susiformuos traškus, auksinės spalvos sluoksnelis ant viršaus. Ištraukite iš orkaitės, kiek atvėsinkite ir tiekite kaip lengvą pagrindinį patiekalą ar garnyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis