Kiekis: 4 skardos sausainių
Paruošimo laikas: 2 valandos (įskaitant tešlos šaldymo laiką)
Reikės:
- 3 šaukštų cukraus;
- 200g „Piemenėlio Excellence“ sviesto;
- 300g (1 puodelio) medaus;
- 3 šaukštų meduolių prieskonių;
- Žiupsnelio druskos;
- Žiupsnelio kvapiųjų pipirų;
- 500 g (4 puodelių) miltų;
- 1 kiaušinio baltymo;
- 250 g (2 puodelių) cukraus pudros;
- 1 šaukštelio citrinos rūgšties.
Paruošimo būdas:
- Cukrų sudėti į puodą ir maišant kaitinti ant mažos ugnies, kol jis suskystės ir pasidarys gintaro spalvos.
- Išjungti ugnį, sudėti sviestą ir medų, maišyti iki kol jie ištirps. Suberti meduolių prieskonius, kvapiuosius pipirus ir druską, viską gerai išmaišyti. Po truputį į maišyti miltus ir išminkyti tešlą.
- Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti šaldytuve bent 1 valandą.
- Ant švaraus stalviršio, pabarstyto miltais, plonai iškočioti tešlą ir išpjaustyti formeles.
- Sausainius kepti ant kepimo popieriumi išklotos skardos 180°C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
- Paruošti glaistą. Dubenyje išplakti kiaušinio baltymą iki standžių putų. Plakant po truputį suberti cukraus pudrą ir citrinos rūgštį, viską sumaišyti iki vientisos masės.
- Glaistą sudėti į konditerinį maišelį ir juo papuošti sausainius.
- Skanaus! – Barbora.
Dėkojame Barborai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!