Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Astos užtepėlė – skrandžių ir širdžių užkariautoja: su saulėje džiovintais pomidorais ir kietuoju sūriu

Ši užtepėlė tinka ne tik su traškia balta duona, bet ir su makaronais ar salotomis ir kitais patiekalais, o paruošti ją užtrunka vos keletą minučių. Išbandykite ir tikrai nenusivilsite!
Užtepėlė su kietuoju sūriu ir džiovintais pomidorais
Užtepėlė su kietuoju sūriu ir džiovintais pomidorais / Shutterstock nuotr.

Ko reikės:

  • 1 indelio džiovintų pomidorų aliejuje;
  • 2-3 česnako skiltelių;
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio.
  • kaparėlių, alyvuogių – pagal skonį (nebūtinai).

Kaip gaminti:

1. Sudėkite visus ingredientus ir sutrinkite iki trintuvu iki norimo tirštumo ir konsistencijos. Jeigu norite aštresnio ir dar ryškesnio skonio – įmaišykite į užtepėlę kaparėlius ar alyvuoges (arba abu kartu).

2. Skonį galite reguliuoti įdėdami daugiau (mažiau) sūrio ar džiovintų pomidorų, o tirštumą – šiek tiek įpildami aliejaus nuo džiovintų pomidorų.

3. Paskaninti užtepėlę galite ir įvairiomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis – nuo bazilikų iki petražolių ar krapų. Skanaus!

Dėkojame už receptą!

Turite receptą, kuriuo didžiuojatės? Pasidalinkite su kitais 15min skaitytojais! Siųskite kartu su nuotrauka el. paštu gyvenimas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos