Lengvai vakarienei ar pietų dėžutei – makaronų salotos: 10 receptų

Makaronai – tikri gelbėtojai, kai vakarienę norisi (ar tenka) paruošti per keliolika minučių. Jie idealūs ir tada, kai norime iš vakaro pasigaminti ką nors maistingo rytdienos pietų dėžutei. Gal šįkart jūsų pasirinkimu taps salotos su makaronais? Keli papildomi ingredientai ir mėgausitės skaniu, maistingu patiekalu!
Makaronų salotos
Makaronų salotos / Fotolia nuotr.
Makaronų ir tunų salotos
Receptas: Makaronų ir tunų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 42
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (Gūžė mėgstamų)
Makaronai: 300.00 g (spiralės formos)
Tunas: 1.00 vnt. (indelis savo sultyse)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Alyvuogės: 50.00 g (saujelė juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų)
Citrinos: 1.00 vnt. (Padažui; pusė citrinos sulčių)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (vynuogių kauliukų; padažui)
Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai: 1.00 arbat. š. (Padažui; pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (Padažui; pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Padažui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, tada nuvarvinkite ir atvėsinkite.

2. Papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

3. Alyvuoges nuvarvinkite, supjaustykite griežinėliais.

4. Salotas nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite ir išdėliokite į 4 lėkštes.

5. Giliame dubenyje makaronus gerai išmaišykite su daržovėmis, išdėliokite į lėkštes, ant viršaus uždėkite nuvarvintų tunų.

6. Paruoškite padažą: smulkintus česnakus, citrinų sultis ir vynuogių kauliukų aliejų išplakite elektriniu plakikliu. Padažą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, cukrumi ir apliekite makaronų ir tunų salotas. 

 

Suskleisti
Makaronų salotos su mocarela
Receptas: Makaronų salotos su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 100.00 g (nevirtų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 150.00 g
Mocarelos sūris: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų, pagal skonį)
Actas: 1.00 arbat. š. (keli acto lašeliai)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Tada sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, uždenkite ir 5 min. patroškinkite. Keptuvę atidenkite ir maišydami dar 5 min. pakepinkite, kad išgaruotų dalis skysčio. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti.

2. Makaronus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirusius iš karto nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite ataušti.

3. Cukiniją supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite cukinijų kubelius ir pakepinkite 3–4 min. Kiaurasamčiu išgriebkite ir palikite ataušti.

4. Kai visi paruošti komponentai bus vienodos temperatūros, juos sumaišykite viename dubenyje, sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį, susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, keliais acto lašeliais ir dar kartą viską atsargiai išmaišykite.

Patarimas. Salotos nepabos, jei vieną kartą vietoj cukinijų dėsi paprikų, kitą kartą sūrį pakeisi tuno gabaliukais ir pan.

Suskleisti
Makaronų salotos
Receptas: Makaronų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 41
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (kaspinėlių arba vamzdelių)
Fetos sūris: 100.00 g
Špinatai: 100.00 g (šviežių lapelių)
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė saldžioji)
Džiovinti pomidorai: 8.00 vnt. (aliejuje)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis smulkiai kapotų šviežių arba džiovintų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis smulkiai kapotų šviežių arba džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, gerai nuvarvinkite.

2. Nuplaukite ir nuvarvinkite špinatų lapelius, didesnius suplėšykite.

3. Papriką ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite plonais šiaudeliais.

4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, gerai išmaišykite.

5. Į didelį dubenį sudėkite virtus makaronus, špinatų lapelius, paprikas ir pomidorus, apšlakstykite padažu, apibarstykite sutrupintu fetos sūriu, atsargiai išmaišykite. Patiekite su orkaitėje skrudinta itališka duona.

Kulinaro patarimas. Jei nemėgstate ar neturite fetos sūrio, salotas galite pagardinti tarkuotu parmezanu arba mocarelos griežinėliais.

Suskleisti
Tuno ir makaronų salotos
Receptas: Tuno ir makaronų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 57
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 100.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Agurkai: 2.00 vnt. (1 žalias ir 1 raugintas)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Tunas: 180.00 g (aliejuje (1 skardinė))
Salotos: 50.00 g (keli lapai)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Vyno actas (arba šviežiai spaustos citrinų sultys pagal skonį): 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, nusausinkite. Supjaustykite pomidorus, papriką, svogūną, agurkus, kiaušinius.

2. Į lėkštę dėkite salotos lapus, supjaustytas daržoves, tuną, užpilkite alyvuogių aliejaus, šiek tiek vyno acto ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Makaronų salotos su lašiša
Receptas: Makaronų salotos su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (naminiams makaronams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (naminiams makaronams)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (naminiams makaronams ir 1arbat. š. apšlakstymui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį naminiams makaronams, bei žiupsnelis druskos žuviai)
Lašiša: 300.00 g (šviežia filė)
Itališkas žolelių mišinys: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Avokadai: 1.00 vnt.
Mangas: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š.)
Svogūnų laiškai: 20.00 g (ryšulėlis)
Kaip gaminti

1. Pagaminsite per 50 min. neskaičiuojant tešlos brandinimo ir džiovinimo laiko.

2. Miltus suberkite ant lentelės, viduryje padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos ir suminkykite elastingą tešlą. Palikite valandai pastovėti.

3. Iškočiokite plonus lakštus ir palikite 15 minučių, kad apdžiūtų. Gausiai apibarstykite miltais, tada supjaustykite juostelėmis. Palikite dar valandai džiūti. Makaronus apie 5 minutes virkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Išgriebusi palikite atvėsti.

4. Avokado ir mango minkštimą supjaustykite kubeliais. Apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite cukrumi, išmaišykite ir palikite pastovėti.

5. Žuvį pabarstykite druska, itališkomis žolelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, dėkite į sviestu išteptą nepridegantį kepimo indą ir 20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi palikite atvėsti, tada supjaustykite dideliais gabalais.

6. Į serviravimo lėkštes dėkite makaronų, lašišų, avokadų ir mangų gabalėlių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi su smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Makaronų, pievagrybių ir agurkų salotos
Receptas: Makaronų, pievagrybių ir agurkų salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 38
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g
Mėsa: 250.00 g (liesos - keptos , virtos arba karštai rūkytos)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Pievagrybiai: 100.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 vnt. (1 sauja - padažui ir salotoms)
Druska: 2.00 žiupsnelis (salotoms ir padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (neaštrių - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, perpilkite šaltu ir gerai nuvarvinkite.

2. Mėsą supjaustykite juostelėmis, agurką – plonais griežinėliais, pomidorus – skiltelėmis, salierą – nedideliais gabalėliais. Pievagrybių galvutes nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Gatavus produktus sumaišykite su visiškai ataušusiais makaronais.

3. Paruoškite padažą: aliejų sumaišykite su actu, garstyčiomis, sugrūstu česnaku, žalumynais, druska, pipirais (dar geriau – išplakite maišikliu).

4. Padažą supilkite ant salotų, atsargiai pamaišykite, dubenį uždenkite ir mažiausiai valandą laikykite šaldytuve. Prieš patiekdami apibarstykite susmulkintais prieskoniniais žalumynais.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Makaronų salotos su rūkyta žuvimi
Receptas: Makaronų salotos su rūkyta žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 26
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (maži)
Žuvis: 300.00 g (rūkyta)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Agurkai: 1.00 vnt.
Batonas: 3.00 vnt. (skrudintos riekelės)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Česnakai: 1.00 skiltelės
Majonezas: 100.00 g (neriebus - padažui)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus - padažui)
Karis: 2.00 g (1/2 arbat. š. - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Žuvį supjaustykite gabaliukais. Nulupkite ir supjaustykite obuolį bei agurką.

2. Batono riekeles supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus bei traiškyta česnako skiltele.

3. Pasiruoškite padažą: į dubenį sudėkite visus padažui skirtus produktus ir gerai išmaišykite.  Padažą galite užpilti ant salotų arba tiekti  atskirame dubenėlyje. Ant salotų  pabarstykite skrudintų batono gabalėlių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
Makaronų salotos su smidrais
Receptas: Smidrų ir makaronų salotos su fetos sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
3.7 / 13
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g
Smidrai: 10.00 vnt.
Pomidorai: 300.00 g (vyšninių)
Fetos sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Druska: 2.00 žiupsnelis (1 - makaronams ir 1 - padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 2.00 vnt. (sulčių - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - padažui)
Kaip gaminti
  1. Puodą pripildykite vandens, įberkite žiupsnį druskos.
  2. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius makaronus suberkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
  3. Kitame puode taip pat užvirkite vandenį. Storuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Jei smidrai storesni, bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies. Sudėkite smidrus į sietelį, o šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite dangtį ir pagarinkite smidrus apie 5–7 minutes, kol suminkštės. Tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Supjaustykite maždaug 3 cm ilgio gabalėliais.
  4. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
  5. Dideliame dubenyje sumaišykite virtus makaronus, smidrus ir pomidorus.
  6. Padažui alyvuogių aliejų sumaišykite su išspaustomis šviežiomis citrinų sultimis, druska ir juodaisiais pipirais.
  7. Supilkite padažą į dubenį su makaronais ir išmaišykite.
  8. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 2 valandas.
  9. Prieš patiekdami, pabarstykite trupučiu trupinto fetos sūrio.

 

Suskleisti
Rytietiškos salotos
Receptas: Azijietiškos ryžių makaronų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Ryžių spagečiai: 100.00 g
Krevetės: 250.00 g (nevirtų)
Pievagrybiai: 100.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė Romaninių)
Kopūstai: 0.20 vnt. (nedidelio raudonojo)
Svogūnai: 0.25 vnt.
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių, smulkiai pjaustytų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkiai pjaustytų)
Sezamo sėklos: 1.50 valg. š. (pakepintų sausoje keptuvėje)
Čili pipiras: 1.00 vnt. (džiovinto, susmulkinto)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š. (1 šauktas salotoms, 2 šaukštai padažui)
Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (žemės riešutų; padažui)
Medus: 1.50 arbat. š. (skysto; padažui)
Raudonojo kario pasta: 0.75 valg. š. (geriau tailandietiškos; galima keisti čili pipiru; padažui)
Sojos padažas: 1.50 arbat. š. (lengvo, su sumažintu druskos kiekiu)
Kaip gaminti

1. Plonomis juostelėms supjaustykite romanines salotas, papriką, svogūną, morką, kopūstą ir sudėkite į didelį dubenį. Suberkite smulkintus svogūno laiškus, smulkintas mėtas ir rankomis išmaišykite. Kelis mėtų lapelius galite pasilikti patiekimui.

2. Riekelėmis supjaustykite pievagrybius. Įkaitinkite truputį kokosų aliejaus keptuvėje ir pakepinkite grybus iki paruduos ir beveik visas grybuose esantis vanduo išgaruos. Atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.

3. Sudėkite ryžių makaronus į atskirą dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite pastovėti 3-4 minutes, kol suminkštės. Nupilkite vandenį, makaronus nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, leiskite nuvarvėti vandens likučiams ir palikite makaronus nudžiūti.

4. Sumaišykite makaronus su daržovėmis, grybais, trupučiu citrinos sulčių ir žiupsniu druskos.

5. Įkaitinkite truputį kokosų aliejaus keptuvėje, kurią naudojote grybams kepti ir sudėkite ten krevetes. Pakepinkite iki paraus ir lengvai apskrus.

6. Pasiruoškite padažą: mažame indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.

7. Makaronų ir daržovių mišinį perkelkite į serviravimo lėkštę, ant viršaus išdėliokite keptas krevetes. Apšlakstykite padažu, apibarstykite pakepintomis sezamo sėklomis, mėtų lapeliais ir džiovinti čili pipiro gabalėliais.

Suskleisti
Makaronų salotos su pomidorais ir šparaginėmis pupelėmis
Receptas: Makaronų salotos su pomidorais ir šparaginėmis pupelėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 20
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 350.00 g (orzo formos ar panašių smulkesnių)
Džiovinti pomidorai: 500.00 g (pomidorų su aliejumi svoris, aliejaus neišpilkite)
Fetos sūris: 400.00 g
Kaparėliai: 200.00 g
Kedrinės pinijos: 100.00 g
Petražolės: 50.00 g
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Nuskalaukite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti 10 min. Suberkite į didelį dubenį, užpilkite 2 šaukštus aliejaus nuo džiovintų pomidorų ir gerai išmaišykite – taip makaronai nesulips.

2. Nupjaustykite pupelių ankščių galiukus, jei ankštys ilgos – perpjaukite jas per pusę. Sudėkite paruoštas pupeles į verdantį vandenį ir virkite 4–6 minutes, priklausomai nuo ankšties storio. Nupilkite virimo vandenį ir panardinkite pupeles į kuo šaltesnį vandenį, kad virimo procesas sustotų. Atvėsintas pupeles nuvarvinkite.

3. Pomidorus išimkite iš aliejaus, nuvarvinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Aliejaus dar reikės, tad neišpilkite jo. Kaparėlius nuvarvinkite, petražoles sukapokite.

4. Sudėkite į makaronus pupeles, pjaustytus pomidorus, kaparėlius, pinijas, petražoles ir sutrupinkite fetą. Gerai išmaišykite. Pagardinkite salotas nuo pomidorų likusiu aliejumi, druska ir pipirais. Skanaus!

Pastabos:

Alyvuogės: Čia dar labai tinka stambiai pjaustytos juodosios arba kalamatos alyvuogės, bet šįkart pamiršau jų nusipirkti :)

Sūris: fetą galite keisti halumiu, tradiciniu lietuvišku varškės sūriu arba ožkos sūriu.

Be pieno produktų: vietoj fetos naudokite tofu arba nedėkite sūrio visai.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis