Ingredientai (4 asm.):
- 1 didelis kalafioras (apie 800 g);
- 1 vidutinis svogūnas, stambiai supjaustytas;
- 80 ml alyvuogių aliejaus;
- sauja šviežių petražolių, sukapotų;
- saujelė šviežių mėtų, sukapotų;
- saujelė šviežio raudonėlio, sukapoto;
- 1/2 granato sėklų (galite keisti šviežiomis ar džiovintomis spanguolėmis, irgi tiks);
- 40 g nesūdytų pistacijų, šiek tiek pakepintų keptuvėje ir stambiai sukapotų;
- 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 1,5 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- druskos, pagal skonį.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200C laipsnių temperatūros (režimas – su vėjeliu).
2. Atpjaukite trečdalį kalafioro ir sutarkuokite į didelį dubenį burokine tarka. Atidėkite.
3. Likusius 2/3 kalafioro suskaidykite nedideliais žiedynais, dėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos, čia pat užberkite ir smulkintą svogūną, pilkite porą šaukštų aliejaus, užbarstykite druskos, išmaišykite ir dėkite kepti. Kepkite apie 20 min., kol bus minkšti ir kiek skrustelėję. Kai iškeps, leiskite pravėsti.
4. Berkite iškepusius ir pravėsusius kalafiorus į dubenį su sutarkuotais nekeptais kalafiotrais, ten pat pilkite ir berkite likusius ingredientus, labai gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų, o tada skanaukite! Tinka ir kaip atskiras užkandis, ir kaip garnyras prie paukštienos ar žuvies.