Jums reikės:
Pagrindui:
360 g kvadratinių sausainių,
120 g ištirpinto sviesto,
šaukštelis vanilinio cukraus.
Kremui:
500 g maskarponės,
150 g cukraus,
15 g želatinos,
pusės citrinos sulčių,
šaukštelis vanilinio cukraus,
sauja gervuogių ar 2–3 šaukštai jų uogienės.
Papuošti:
gervuogių,
mėtų lapelių.
Kaip gaminti:
1. Pirmiausia paruoškite pagrindą. Sausainius kuo smulkiau sutrupinkite. Ant gautų trupinių supilkite ištirpintą sviestą, suberkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Šią masę sudėkite į sviestiniu popieriumi ištiestą torto formą nusegamais kraštais. Paspaudykite pirštais ir padėkite į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
2. Suberkite į indelį želatiną ir užpilkite šaltu vandeniu, kad vos vos apsemtų. Palikite brinkti keletui ar keliolikai minučių.
3. Tuo metu elektriniu plakikliu išplakite maskarponę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis
4. Išbrinkusią želatiną su indeliu statykite į ant viryklės šildomą vandenį ir maišydama ištirpinkite. Kai pravės, supilkite ją į maskarponės masę ir vėl gerai išplakite.
5. Pusę mišinio supilkite ant sausainių pagrindo ir padėkite į šaldytuvą stingti. Tuo metu paruoškite melsvąjį maskarponės kremo sluoksnį.
6. Jei naudosite gervuoges, pirmiausia uogas nuplaukite, nuvarvinkite ir pertrinkite per sietelį. Jų masę arba iškart jau paruoštą uogienę sukrėskite į likusią maskarponę ir gerai išplakite. Melsvą masę supilkite ant torto viršaus ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
7. Tiekite papuošę uogomis, mėtų lapeliais.
Receptu dalinasi tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.