Ingredientai:
- 4 panašaus dydžio saldžiosios raudonosios paprikos;
- 5 valg. šaukšt. ryžių;
- 100 g parmezano sūrio, sutarkuoto;
- 80 g virto kumpio;
- 100 g kreminės varškės arba maskarponės sūrio;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Paprikas nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau, pašalinkite sėklas.
2. Kepimo indą, kuriame tilps suguldytos paprikos, patepkite aliejumi ir sudėliokite paprikų puseles.
3. Ryžius apvirkite, kol bus beveik išvirę, bet dar kietoki. Supjaustykite kumpį nedideliais gabaliukais.
4. Dubenyje sumaišykite varškę (arba maskarponės sūrį), ryžius, parmezaną (kokį šaukštą pasilikite) ir kumpį, pasūdykite, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.
5. Gauta mase pripildykite paprikų puseles, pabarstykite likusiu parmezano sūriu.
6. Šaukite kepti į iki 180 g įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 min. – kol paprikos bus iškepusios, o įdarą dengiantis sūris gražiai išsilydęs ir auksinis. Skanaus!