Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvas kaip debesėlis kultinis morenginis tortas „Pavlova“

Ar kada nors bandėte iškepti morenginį tortą? Taip, tą kultinį, pavadintą garsios balerinos Anos Pavlovos garbei. Yra kelios šio torto sukūrimo versijos, ir jį savinasi net kelios šalys. Tačiau viena tiesa yra tikra – tortas lengvas kaip debesėlis, todėl jį tikrai galima palyginti su skriejančia ore balerina. Na, o grįžtant prie technologinių dalykų, kaip pasigaminti šį išskirtinį desertą, šiandien pademonstruos mūsų mylimas „Popierinio baro“ šefas Reinis.
Morenginis tortas Pavlova
Morenginis tortas Pavlova / 123RF.com nuotr.

Tortui reikės:

4 kiaušinių baltymų,

200 g cukraus pudros,

1 arb. š.vanilinio cukraus,

1 arb. š.kukurūzų krakmolo,

250 ml riebios grietinėlės,

3 valg. š. cukraus,

1 arb. š. vanilinio cukraus,

1/2 citrinos sulčių,

mėgstamų vaisių ir uogų torto viršui: braškių, kivių, bananų, persikų, šilauogių.

Kaip gaminti šį dangišką desertą, žiūrėkite vaizdo reportaže.

VIDEO: Nedvejokite ir išbandykite: lengvas kaip debesėlis kultinis morenginis tortas „Pavlova“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų