Lengvas kaip debesėlis kultinis morenginis tortas „Pavlova“

Ar kada nors bandėte iškepti morenginį tortą? Taip, tą kultinį, pavadintą garsios balerinos Anos Pavlovos garbei. Yra kelios šio torto sukūrimo versijos, ir jį savinasi net kelios šalys. Tačiau viena tiesa yra tikra – tortas lengvas kaip debesėlis, todėl jį tikrai galima palyginti su skriejančia ore balerina. Na, o grįžtant prie technologinių dalykų, kaip pasigaminti šį išskirtinį desertą, šiandien pademonstruos mūsų mylimas „Popierinio baro“ šefas Reinis.
Morenginis tortas Pavlova
Morenginis tortas Pavlova / 123RF.com nuotr.

Tortui reikės:

4 kiaušinių baltymų,

200 g cukraus pudros,

1 arb. š.vanilinio cukraus,

1 arb. š.kukurūzų krakmolo,

250 ml riebios grietinėlės,

3 valg. š. cukraus,

1 arb. š. vanilinio cukraus,

1/2 citrinos sulčių,

mėgstamų vaisių ir uogų torto viršui: braškių, kivių, bananų, persikų, šilauogių.

Kaip gaminti šį dangišką desertą, žiūrėkite vaizdo reportaže.

VIDEO: Nedvejokite ir išbandykite: lengvas kaip debesėlis kultinis morenginis tortas „Pavlova“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų