Lengvesniems pietums: fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis

Nuostabus itališkas patiekalas, praturtintas cukinijomis, pomidoriukais ir salierais. Puikiai gali atstoti pietus, kai nesinori sunkių patiekalų.
Fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis
Fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis / Vida Press nuotr.

2 porcijoms reikės:

  • 5 kiaušiniai;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 100 g kietojo sūrio;
  • 1 cukinija;
  • 50 g vyšninių pomidorų;
  • 100 g salierų;
  • alyvuogių aliejaus (kepimui);
  • druskos;
  • pipirų.
  • Gaminimas:

    1. Cukinijas supjaustykite šiaudeliais, pomidorus perpjaukite pusiau, salierus susmulkinkite. Daržoves apkepkite keptuvėje.

    2. Joms apkepus užpilkite išplaktais kiaušiniais ir grietinėle. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir keptuvę dėkite į 200°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 minučių, kol fritatos viršus lengvai paruduos.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk elektrinį dantų šepetėlį sau!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?