Varškėčiams reikės:
- 0,5 kg 9 proc. riebumo trintos varškės,
- 1 kiaušinio,
- 2 valg. š. miltų,
- 2 valg. š. cukraus,
- žiupsnelio vanilinio cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio cinamono,
- aliejaus arba lydyto sviesto kepimui
- grietinės arba uogienės patiekimui.
Gaminimas:
Kiaušinį išplakite ir plakinį supilkite į varškę. Suberkite miltus, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Palikite tešlą šiek tiek pastovėti, kad išbrinktų miltai, ir kaiskite keptuvę.
Kad tešla neliptų prie rankų, patepkite jas aliejumi arba kabinkite šaukštu ir apvoliokite miltuose. Kepkite keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje arba lydytame svieste, kol gražiai pagels.
Varškėčius patiekite su grietine, uogiene arba pabarstytus cukraus pudra.
Skanaus!
Turite receptą, kuriuo didžiuojatės? Pasidalinkite su kitais 15min skaitytojais! Siųskite kartu su nuotrauka el. paštu gyvenimas@15min.lt.