Lengvi patiekalai nuo pusryčių iki vakarienės: 3 nauji receptai

Anksti kylanti ir vis vėliau besileidžianti saulė liudija, jog vasara visai ne už kalnų. O šiltesnėmis dienomis ir apetitas darosi nebe toks vilkiškas, yra, kas rūpinasi ir kūno linijomis prieš artėjantį paplūdimio sezoną. Iš tiesų lengvais patiekalais verta mėgautis ne tik prieš miegą, bet ir visą dieną – nuo ryto iki vakaro. Štai kelios idėjos!
Lengvo pavasariško patiekalo ingredientai
Lengvo pavasariško patiekalo ingredientai / Vida Press nuotr.

„Vasara – puikus metas pradėti rūpintis savo mityba dėl kaip niekada plataus šviežių vaisių, uogų bei daržovių pasirinkimo. Rinkitės šiuos produktus, bet nepamirškite ir liesos mėsos, žuvies. Nebijokite užkandžių: rinkitės įvairias uogas. Jeigu neįsivaizduojate vasaros be ledų, pasigaminkite jų patys: mėgstamas uogas, augalinį pieną, šlakelį vandens bei medaus sutrinkite maišytuvu ir užšaldykite masę specialiose ledų formelėse“, – idėjas pranešime žiniasklaidai žeria prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė. Ji primena: svarbiausia taisyklė – valgyti dažnai, bet nedidelėmis porcijomis.

Pusryčiams: naminė granola su ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingu

Ingredientai:

Gaminimas:

Visus ingredientus, išskyrus granola, sudėkite į dubenį, išmaišykite ir palikite stovėti 5 minutes. Tuomet vėl išmaišykite. Sudėkite į sandarų indą ir palikite šaldytuve mažiausiai 3 valandoms. Patiekite su granola.

Vida Press nuotr./Ispaninio šalavijo sėklų pudingas su uogomis ir granola
Vida Press nuotr./Ispaninio šalavijo sėklų pudingas su uogomis ir granola

Pietums: pica iš žiedinio kopūsto

Ingredientai:

  • 2 žiediniai kopūstai;
  • 2 kiaušiniai;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 300 g tarkuoto kietojo sūrio;
  • 400 g mocarelos sūrio;
  • aliejaus;
  • 4 pomidorai.

Gaminimas:

1. Žiedinių kopūstų žiedus be kotelių virtuviniu kombainu susmulkinkite iki trupinių. Juos sudėkite į dubenį ir 5 minutes pašildykite mikrobangų krosnelėje. Kai masė atvės, sudėkite ją į marlę ir išspauskite kuo daugiau skysčio. Gautą masę sumaišykite su kiaušiniais, druska, pipirais ir kietuoju sūriu.

2. Ant kepimo popieriaus suformuokite iš žiedinių kopūstų masės picos pagrindą ir apšlakstykite aliejumi.

3. Pomidorus smulkiai supjaustykite, apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, atvėsinkite ir susmulkinkite virtuviniu kombainu.

4. Pagrindą kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje pusvalandį. Tuomet ištraukite, aptepkite pomidorų mase, uždėkite plėšyto mocarelos sūrio ir kepkite dar dešimt minučių.

Vida Press nuotr./Pica su žiedinių kopūstų padu
Vida Press nuotr./Pica su žiedinių kopūstų padu

Vakarienei: imbierų sriuba su daržovėmis

Ingredientai:

  • 1 cukinija;
  • 2 svogūnai;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 200 g virtų ryžių;
  • 1 litras sultinio;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 4 pomidorai;
  • gabaliukas imbiero šaknies;
  • aliejaus.

Gaminimas:

1. Puode su įkaitintu aliejumi apkepinkite smulkintą svogūną, suberkite česnaką ir apkepinkite. Suberkite nuluptą ir sutarkuotą imbiero šaknį, apkepkite. Suberkite supjaustytą cukiniją, pagardinkite druska, pipirais, apkepinkite, sudėkite smulkintus pomidorus ir užpilkite sultiniu.

2. Virkite apie 30 minučių ir tuomet sudėkite virtus ryžius.

Vida Press nuotr./Daržovių sriuba su ryžiais
Vida Press nuotr./Daržovių sriuba su ryžiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs