Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Lengvi patiekalai su avokadais: 10 receptų

Pūpso dubenyje avokadai, tačiau su duona ir lašiša juos valgyti jau pabodo? Siūlome kitokių receptų, kurie padės atrasti naujų derinių.
Maki sušis su krevetėmis ir avokadais
Maki sušis su krevetėmis ir avokadais / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite: Užtepėlės: 20 receptų 

Gaivinamės: 13 šaltų sriubų receptų

Gražgarsčių su avokadais ir mocarela salotos
Receptas: Gražgarsčių su avokadais ir mocarela salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.9 / 69
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 100.00 g (6 saujos)
Avokadai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 250.00 g
Granatas: 3.00 vnt.
Sultys: 80.00 ml (obuolių - užpilui)
Agavų sirupas: arba skystas medus - užpilui 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių sėklų - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplautus avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, išilgai supjaustykite plonomis riekelėmis.

2. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis. Vieną granatą išlukštenkite. Į serviravimo dubenį suberkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite pomidorų, mocarelos ir avokadų riekeles. Viršų apibarstykite granatų sėklomis.

3. Paruoškite užpilą: dviejų granatų sėklas suberkite į dubenėlį, sugrūskite mediniu grūstuvu. Sukrėskite į švarią marlę ir išspauskite sultis.

4. Sumaišykite su obuolių sultimis, aliejumi, agavų sirupu. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį išmaišykite. Apliekite salotas.  

Suskleisti
Sumuštiniai su kaparėliais
Receptas: Sumuštiniai su kaparėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Duona: 2.00 vnt. (tamsios itališkos duonelės)
Avokadai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Tepamas varškės arba lydytas sūrelis (nedidelis indelis) 1.00 vnt.
Jautiena: 50.00 g (keli gabalėliai keptos jautienos arba vištienos)
Kaparėliai: 50.00 g (saujelė marinuotų)
Kaip gaminti

1. Avokadus nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Bandeles perpjaukite išilgai per pusę, vidinę pusę paskrudinkite, tada aptepkite sūreliu, dėkite avokado ir jautienos arba vištienos gabalėlių ir užberkite po šaukštelį nuvarvintų ir gerai nusausintų kaparėlių.

Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius

Suskleisti
Bokštelis
Receptas: Bokštelis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 40.00 g (sauja)
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Kedrinės pinijos: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Lašiša: 1.00 vnt. (sūdytos griežinėlis)
Sūris: 30.00 g (keli „Džiugo“ sūrio gabaliukai)
Kaip gaminti

1. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, dideliu šaukštu išskobkite minkštimą, supjaustykite kubeliais ir tuoj pat apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių, kad nepatamsėtų.

2. Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite panašaus dydžio kubeliais. Apšlakstykite likusiomis sultimis.

3. Lašišą supjaustykite kvadratėliais ir viename dubenyje sumaišykite su avokadais, obuoliais, sezamais ir riešutėliais. Įmaišykite gražgarsčių lapelius.

4. Salotas porcijomis išdėliokite į žemas plačias stiklines ir gerokai paspauskite. Prieš pat patiekdami kiekvieną porciją išverskite į lėkštę, apibarstykite sūrio drožlėmis, papuoškite gražgarsčių lapeliais. Pomidorų padažą (geriau – savos gamybos) patiekite atskirai.

Patarimas. Prie šių salotų dera ne tik savos gamybos pomidorų padažas, bet ir paprastas šaukšto pirktinio pomidorų padažo ir šaukšto majonezo mišinys.

Suskleisti
Avokadų sriuba
Receptas: Avokadų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 100
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (dideli sunokę)
Vištienos sultinys: 200.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Pomidorai: 1.00 vnt. (arba saldžioji paprika)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nulupkite avokadus, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, sutrinkite minkštimą šakute arba elektriniu grūstuvu. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.

2. Virtuviniu kombainu sumaišykite avokadų tyrę su grietinėle ir atvėsintu sultiniu. Jei neturite kombaino, suplakite sriubą šluotele ir pertrinkite per sietelį, kad susidarytų vienodo tirštumo masė. Pasūdykite pagal skonį, pagardinkite pipirais.

3. Prieš tiekdama atšaldykite sriubą. Išpilstykite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po šaukštą kubeliais pjaustytų pomidorų arba saldžiųjų paprikų, apšlakstykite aliejumi, papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Suskleisti
Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu
Receptas: Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 53
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saliamis: 200.00 g (arba kitos mėgstamos rūkytos dešros)
Kaip gaminti
  1. Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.  
  2. Avokadų sviestu ištepkite lavašą. Ant viršaus dėkite sluoksnį salotų, tada plonais šiaudeliais supjaustyto saliamio (gali būti ir kitokia mėgstama rūkyta dešra), galiausiai šiaudeliais supjaustytų paprikų ir agurko.
  3. Susukite lavašą į ritinėlį ir suraikykite vienodo dydžio gabalėliais.
Suskleisti
Maki sušis su krevetėmis ir avokadais
Receptas: Maki sušis su lašišomis ir avokadais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 2.00 st. (kibių)
Vanduo: 2.00 st.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Jūros druska 1.00 valg. š.
Ryžių actas 2.00 valg. š.
Lašiša: 150.00 g (sūdytų, įdarui)
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs, įdarui)
Kreminis sūris „Philadelphia“ (įdarui) 100.00 g
Kaip gaminti

1. Suberkite ryžius į didesnį dubenį ir kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu. Skalaukite ryžius, kol vanduo pasidarys skaidrus. Suverskite į kiaurasamtį ir palikite nusivarvėti.

2. Suberkite ryžius į puodą, supilkite vandenį, prieš virdama bent pusę valandos pamirkykite, dar geriau – valandą.

3. Uždenkite puodą ir užvirinkite ant didelės ugnies. Sumažinkite ugnį ir virkite 15–20 min., kol vanduo beveik išgaruos.

4. Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite 10–15 minučių pastovėti.

5. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą, cukrų ir druską, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus ir druska.

6. Susidariusį sirupą atvėsinkite, supilkite į karštus ryžius ir atsargiai išmaišykite medine mentele. Leiskite ryžiams atvėsti iki žmogaus kūno temperatūros ir galite formuoti sušį.

7. Sušiui sukti naudojamas specialus bambukinis kilimėlis. Ant kilimėlio tieskite jūrinių dumblių lakštą, ant jo dėkite ryžių sluoksnį, viduryje užtepkite kreminio sūrio, išdėliokite šiaudeliais pjaustytą avokadą ir lašišą.

8. Naudodama kilimėlį sušį susukite į standų ritinėlį.

9. Sušiui pjaustyti reikia aštraus peilio. Priklausomai nuo ritinėlio ilgio ir storio, jis pjaustomas į 6–8 dalis: maždaug 2 cm storio gabalėliais.

10. Išdėliokite ritinėlius kvadratinėje ar stačiakampėje lėkštėje, šalia įdėkite kelis marinuoto imbiero griežinėlius, išspauskite vasabi pastos, nedideliame dubenėlyje patiekite sojų padažą.

Suskleisti
Avokadų valtelės
Receptas: Avokadų valtelės
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.0 / 51
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (prinokę)
Agurkai: 2.00 vnt. (nedideli)
Krevetės: 1.00 vnt. (nedidelis indelis lukštentų sūryme)
Lašiša: 150.00 g (filė)
Natūralus tepamas varškės sūrelis (indelis) 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis sulčių)
Grūdėtosios garstyčios 1.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 arbat. š. (citrininiai)
Tabasko padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Įvairūs kapoti žalumynai 1.00 valg. š.
Salotos: 2.00 vnt. (keli lapeliai šviežių salotų)
Kaip gaminti

1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite vidų, minkštimą supjaustykite kubeliais, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumeskite į dubenį.

2. Į avokadų masę įmaišykite smulkintus nuluptus agurkus, sūrelį, smulkintą lašišą, įspauskite česnakus, suberkite citrininius pipirus, viską lengvai išmaišykite, jei norite, pagardinkite tabasko padažu.

3. Avokadų valteles įtrinkite grūdėtosiomis garstyčiomis, klokite po kelis salotų lapelius, krėskite avokadų padažo.

4. Ant viršaus išdėliokite gerai nuvarvintas krevetes, berkite kapotų žalumynų.

Tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Suskleisti
Avokadų ir agurkų salotos su linais
Receptas: Avokadų ir agurkų salotos su linais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 222
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio ilgasis)
Avokadai: 1.00 vnt. (didelis gerai sunokęs)
Salotos: 4.00 vnt. (keli „Iceberg" salotų lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sultys)
Krapai: 20.00 g (šluotelė smulkiai sukapotų krapų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 g (½ pusės šaukštelio šviežiai maltų)
Linų sėmenys: 3.00 g (1 šaukštelio)
Linų sėmenų aliejus: 2.00 valg. š. (keli šaukštai šalto spaudimo)
Kaip gaminti
  1. Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
  2. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
  3. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Daržovės su avokado padažu
Receptas: Daržovės su avokadų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 20
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (petražolės, krapai, kalendros)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona saldžioji ir geltona saldžioji)
Morkos: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Puselę laikydami delne, peilio smaigaliu skersai ir išilgai supjaustykite minkštimą. Minkštimą išimkite šaukštu ir su česnakais bei žalumynais sudėkite į plaktuvą, įpilkite citrinų sulčių, jogurto ir gerai išplakite. Padažą pagardinkite pipirais ir druska. Daržoves supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į lėkštę. Valgykite daržoves su avokadų padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pikantiškas užkandis su lašiša.
Receptas: Pikantiškas užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Rūkyta lašiša: 150.00 g (filė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Krevetės: 4.00 vnt. (didesnės)
Grietinė: 200.00 g (mažas indelis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (trečdalis ankšties)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (juodųjų ir rožinių)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Krapai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Avokadus perpjaukite per pusę.
  2. Išimkite kauliukus, minkštimą atsargiai išskobkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  3. Pusę avokadų kubelių palikite, kitus sumeskite į plakimo indą.
  4. Ten pat sukrėskite grietinę, suberkite smulkintą svogūną ir krapus.
  5. Iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
  6. Paruoštą padažą sukrėskite į avokadų valteles.
  7. Ant viršaus uždėkite susuktų lašišų juostelių, išdėliokite nuluptas krevetes, agurkų griežinėlius ir perpjautą virto kiaušinio puselę.
  8. Paruoštą užkandėlę apšlakstykite citrinų sultimis ir papuoškite rožiniais pipirais.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos