Lengvi užkandukai: sumuštiniai su žuvies pasta

Kalėdos baigėsi, o šaldytuvuose ir ant spintelių dažnuose namuose vis dar pūpso kalnai maisto. Ką daryti, kad jis nenueitų perniek? Kūrybingai panaudodami likučius ne tik atsikratysite kaltės, kad maistas be reikalo atsiduria šiukšliadėžėje, bet ir sutaupysite pinigų.
Užkandžiai
Užkandžiai / Pranešimo aut. nuotr.

„Iki“ dalinasi receptu, kaip išradingai išnaudoti po švenčių likusius maisto likučius, bet taip pat – ir labai skaniai užkąsti.

Ingredientai:

  • nukaulintos keptos žuvies;
  • 2 kietai virtų kiaušinių;
  • 2 nedidelių marinuotų agurkų;
  • 1 šaukšto saulėgrąžų sėklų;
  • 2 šaukštų majonezo;
  • citrinos sulčių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • krapų arba svogūnų laiškų.

Gaminame:

  1. Žuvį gerai sutrinkite arba sumalkite virtuviniu kombainu.
  2. Sudėkite kubeliais supjaustytus kiaušinius, sėklas ir smulkintus marinuotus agurkus. Įdėkite majonezo ir citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
  3. Galiausiai sudėkite smulkintus žalumynus ir dar kartą išmaišykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų