Ingredientai:
uogų mišiniui:
- 4 stiklinės gervuogių ar kitų mėgstamų uogų (arba jų mišinio);
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 citrina, nutarkuota jos žievelė ir išspaustos sultys;
- didelis žiupsnis tarkuoto muskato riešuto;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- žiupsnelis druskos;
- 1,5 valg. šaukšt. kukurūzų miltų.
trupinių viršui:
- 2/3 stiklinės avižinių dribsnių (tinka ir klasikiniai, ir greito paruošimo);
- 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 1/2 stiklinės miltų (verta pabandyti su viso grūdo, tačiau tinka ir įprasti kvietiniai);
- 110 g sviesto, supjaustyto kubeliais.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Pagaminkite uogų sluoksnį. Dėkite į dubenį visas uogas, berkite citrinos žievelę, prieskonius ir druską ir švelniai išmaišykite. Atskirame nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis ir kukurūzų miltus, o tada užpilkite ant uogų mišinio ir darsyk gerai permaišykite, kad uogos gerai pasidengtų.
3. Nedidelį keturkampį keraminį ar stiklinį kepimo indą plonai patepkite sviestu ir supilkite uogų mišinį, išlyginkite.
4. Dideliame elektrinio kombaino inde sumaišykite miltus, avižinius dribsnius ir cukrų. O tada sudėkite sviestą ir dar pasukite, kad gautumėte rupų, riebų mišinį. Visą šį procesą galite atlikti ir be elektrinių prietaisų, tik sviesto įmaišymui geriau naudoti du peilius, o ne rankas, nes nuo rankų šilumos jis ims tirpti.
5. Supilkite gautą miltų-cukraus-sviesto mišinį ant uogų, išlyginkite. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40–50 min. Kepinio viršus turi būti auksiškai rudas, o uogų mišinys burbuliuoti.
6. Leiskite kiek atvėsti ir patiekite su vaniliniais ledais. Skanaus!