Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengviau nebūna: trupiniuotis su vasaros pabaigos uogomis

Tamsiaspalves, saldžias vasaros uogas galima valgyti saujomis, tačiau kai norisi rimtesnio deserto, o ne šviežių uogų dubenėlio, tokį galima labai greitai „sumeistrauti“. Šio savaitgalio pasiūlymui tinka ir gervuogės, ir avietės, ir mėlynės ar šilauogės. Taip pat, žinoma, visų jų „miksas“. Išbandykite!
Trupininis desertas su uogomis
Trupininis desertas su uogomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

uogų mišiniui:

  • 4 stiklinės gervuogių ar kitų mėgstamų uogų (arba jų mišinio);
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 citrina, nutarkuota jos žievelė ir išspaustos sultys;
  • didelis žiupsnis tarkuoto muskato riešuto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1,5 valg. šaukšt. kukurūzų miltų.

trupinių viršui:

  • 2/3 stiklinės avižinių dribsnių (tinka ir klasikiniai, ir greito paruošimo);
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1/2 stiklinės miltų (verta pabandyti su viso grūdo, tačiau tinka ir įprasti kvietiniai);
  • 110 g sviesto, supjaustyto kubeliais.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

2. Pagaminkite uogų sluoksnį. Dėkite į dubenį visas uogas, berkite citrinos žievelę, prieskonius ir druską ir švelniai išmaišykite. Atskirame nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis ir kukurūzų miltus, o tada užpilkite ant uogų mišinio ir darsyk gerai permaišykite, kad uogos gerai pasidengtų.

3. Nedidelį keturkampį keraminį ar stiklinį kepimo indą plonai patepkite sviestu ir supilkite uogų mišinį, išlyginkite.

4. Dideliame elektrinio kombaino inde sumaišykite miltus, avižinius dribsnius ir cukrų. O tada sudėkite sviestą ir dar pasukite, kad gautumėte rupų, riebų mišinį. Visą šį procesą galite atlikti ir be elektrinių prietaisų, tik sviesto įmaišymui geriau naudoti du peilius, o ne rankas, nes nuo rankų šilumos jis ims tirpti.

5. Supilkite gautą miltų-cukraus-sviesto mišinį ant uogų, išlyginkite. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40–50 min. Kepinio viršus turi būti auksiškai rudas, o uogų mišinys burbuliuoti.

6. Leiskite kiek atvėsti ir patiekite su vaniliniais ledais. Skanaus!

Vida Press nuotr./Trupininis desertas su uogomis
Vida Press nuotr./Trupininis desertas su uogomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai