Raudonos spalvos pigmentą vaisiams ir uogoms suteikia bioflovanoidas likopenas. Tai biologiškai aktyvi medžiaga, kurios mūsų organizmui ypatingai reikia. Mokslininkai vieningai sutaria, kad likopenas yra puikus antioksidantas. O braškės – tikra raudonos spalvos bomba.
Pirmosiose vasaros uogose gausu folatų, naudingų raudonųjų kraujo kūnelių gamybai, o vitamino C jose – daugiau nei citrusiniuose vaisiuose. Be to, braškėse yra kalio, geležies, kalcio, magnio ir įvairiausių B grupės vitaminų.
„Jei braškes labai mėgstate, tačiau nei sodo, nei daržo neturite, lengvai jų galite užsiauginti ant palangės. Pasodinkite keletą kerelių į vazonėlį arba įmaišykite tarp balkono gėlių į lovelį. Tik paieškokite parduotuvėse specialių veislių, tinkamų auginti balkone. Jos ne tik gražiai žydi, bet ir džiugina akį“, – pranešime žiniasklaidai cituojama „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė. Ji dalijasi sveikų ir skanių salotų receptu. Gamindami jas užtruksite vos 15 minučių, o skanauti norėsis dar ne kartą.
Mocarelos salotos su braškėmis
Ingredientai:
- 1 mocarelos sūrio rutuliukas;
- 1 sunokęs avokadas;
- 2 pomidorai;
- 10 didelių braškių;
- šakelė baziliko;
- druskos;
- pipirų;
- alyvuogių aliejaus;
- balzaminio acto.
Gaminimas:
Mocarelą, avokadą, pomidorus ir braškes supjaustyti. Sumaišyti su druska, pipirais ir smulkintais šviežiais bazilikais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.