Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvos ir maistingos ryžių ir grikių salotos su gražgarstėmis

Vasarą net visavalgiai, jei tik jie nėra užkietėję šašlykų ir čirškintų dešrelių mėgėjai, lengvai pamiršta mėsos patiekalus. Iš tiesų šiltuoju metų laiku valgyti lengviau, mažinti racione mėsos visiems į naudą. Dalijamės skanių ir maistingų salotų, kurios puikiai atstos pagrindinį patiekalą, receptu. Džiovintas uogas ir riešutus galite rinktis pagal savo simpatijas.
Kruopų salotos su gražgarstėmis
Kruopų salotos su gražgarstėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė rudųjų ryžių;
  • 1 stiklinė grikių;
  • ryšelis svogūnų laiškų;
  • didelė sauja džiovintų spanguolių arba vyšnių;
  • 150 g lazdynų, anakardžių arba migdolų riešutų;
  • 4–5 valg. šaukšt. kokybiško alyvuogių aliejaus;
  • 2–3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • apie 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 saujos jaunų gražgarsčių lapelių.

Gaminimas:

1. Užkaiskite 2 puodus: viename išvirkite ryžius, o kitame grikius. Tegul kruopos išlieka standžios, birios, tad nepervirkite. Išvirusias atvėsinkite subėrę į plačias lėkštes.

2. Gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite svogūnų laiškus.

3. Riešutus vos pakepinkite, atvėsinkite ir stambiai sukapokite. Džiovintas uogas taip pat šiek tiek pasmulkinkite.

4. Į didelį dubenį berkite kruopas, riešutus, džiovintas uogas, smulkintus svogūnų laiškus, pasūdykite, įberkite pipirų, viską gerai išmaišykite. Supilkite aliejų, suberkite traiškytą česnaką, įspauskite citrinos sulčių ir darsyk išmaišykite.

5. Galiausiai į salotas suberkite ir gražgarsčių lapelius, o tada jau išmaišykite lengvais judesiais, stengdamiesi lapelių labai nesutraiškyti. Tiekite iškart.

Pastaba: šias salotas galima pasiruošti iš anksto ir uždengus laikyti šaldytuve, tik nereikia maišyti su gražgarstėmis – tą padarysite prieš pat patiekiant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais