Ingredientai:
- 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas, nuplautas, nusausintas ir suskirstytas žiedynais;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,3 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 0,3 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- 0,5 granato sėklų;
- mėgstamų šviežių žalumynų (gražgarsčių, petražolių, kalendrų ar jų mišinio).
- 100 g migdolų lazdelių, pakepintų sausoje keptuvėje.
padažui:
- 150 ml graikiško jogurto;
- 1 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
- 1 skiltelė česnako, sutraiškyta;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Žiedinio kopūsto žiedynus suberkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, kuminu, ciberžole, o tada sudėliokite vienu sluoksniu. Dėkite kepti ir kepkite 20–25 min. – kol suminkštės ir pradės po truputį skrusti.
3. Kol kopūstas kepa, sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir dėkite į šaldytuvą.
4. Iškepusius kopūstų žiedynus perdėkite iš skardos į plačią lėkštę, pabarstykite žalumynais, riešutais, granatų sėklomis, o tada pašlakstykite padažu ir tiekite. Skanu ir vienos, ir valgomos su mėsa ar žuvimi.