Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvos keptų žiedinių kopūstų salotos su jogurtiniu padažu

Pasibaigus šventėms, nepamirškime kasdien maitintis sveikai ir pilnavertiškai. Tokiais patiekalais, kaip šios gardžios, neapsunkinančios salotos iš žiedinių kopūstų, dar vadinamų kalafiorais.
Keptų žiedinių kopūstų salotos
Keptų žiedinių kopūstų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas, nuplautas, nusausintas ir suskirstytas žiedynais;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,3 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 0,3 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
  • 0,5 granato sėklų;
  • mėgstamų šviežių žalumynų (gražgarsčių, petražolių, kalendrų ar jų mišinio).
  • 100 g migdolų lazdelių, pakepintų sausoje keptuvėje.

padažui:

  • 150 ml graikiško jogurto;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 1 skiltelė česnako, sutraiškyta;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Žiedinio kopūsto žiedynus suberkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, kuminu, ciberžole, o tada sudėliokite vienu sluoksniu. Dėkite kepti ir kepkite 20–25 min. – kol suminkštės ir pradės po truputį skrusti.

3. Kol kopūstas kepa, sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir dėkite į šaldytuvą.

4. Iškepusius kopūstų žiedynus perdėkite iš skardos į plačią lėkštę, pabarstykite žalumynais, riešutais, granatų sėklomis, o tada pašlakstykite padažu ir tiekite. Skanu ir vienos, ir valgomos su mėsa ar žuvimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai