Lengvos pievagrybių ir špinatų salotos su jogurtiniu padažu

Špinatai – itin vertingas žalumynas, tačiau valgyti juos vienus gal ir nėra pats skaniausias variantas. Kviečiame pasiruošti salotų, kur pagrindiniais špinatų kompanionais taps pievagrybiai!
Pievagrybių ir špinatų salotos
Pievagrybių ir špinatų salotos / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 10 g pievagrybių;
  • 2 saujos špinatų;
  • 3 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 2 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. petražolių, susmulkintų;
  • 3 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • 2 valg. šaukšt. pieno;
  • 2 valg. šaukšt. smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. džiovinto rozmarino;
  • 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite ir kiekvieną kepurėlę perpjaukite į keturias dalis. Apibarstykite druska ir palaikykite 30 min. Perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite apdžiūti.

2. Citrinų sultis dubenėlyje sumaišykite su aliejumi, petražolėmis, rozmarinais, suberkite pievagrybius ir dar kartą gerai išmaišykite.

3. Jogurtą išplakite su pienu, pipirais.

4. Špinatų lapus nuplaukite, nusausinkite, didesnius suplėšykite mažesniais gabalėliais. Išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus sukraukite po kauburėlį grybų, apliekite jogurtiniu padažu ir apibarstykite svogūnų laiškais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis