„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Lengvučiai ir pigūs kotletukai iš šviežių kopūstų

Lietuviškų kopūstų dar teks palūkėti, bet švieži jau atkeliauja iš šalių, kur šilčiau, nei mūsų platumose. Šviežias kopūstėlis, keli ingredientai ir greitai pasiruošite labai skanius, nebrangius, pavasariškus kotletukus!
Kopūstų kepsneliai
Kopūstų kepsneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nedidukas kopūstas (500-600 g), sutarkuotas burokine tarka ar labai smulkiai supjaustytas;
  • 1 nedidelis svogūnas, labai smulkiai supjaustytas;
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. šviežių krapų, smulkiai sukapotų (patiekimui);
  • 3 valg. šaukšt. grietinės arba natūralaus jogurto (patiekimui);
  • šlakelis citrinos sulčių (patiekimui; jei norisi).

Gaminimas:

1. Dideliame puode užvirkite nemažai vandens, pasūdykite ir suberkite smulkintus kopūstus. Leiskite jiems pavirti 2-3 minutes, kol kiek suminkštės, tuomet nusunkite ir leiskite atvėsti ir apdžiūti.

2. Nuspausdami likusį vandenį (jei jo dar liko) perdėkite kopūstus į nemažą dubenį, berkite ten svogūną, druską, pipirus, džiūvėsėlius, miltus, muškite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite. Turite gauti tirštą, lipnią masę. Jei ji dar gana vandeninga, galite papildomai įberti miltų ar džiūvėsėlių.

3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite neutralaus skonio aliejų ir šaukštu formuokite nedidelius kotletukus, šiek tiek juos paplokite, kad nebūtų labai stori. Kepkite po 4-5 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai parus. Stebėkite kaitrą ir, prireikus, ją sumažinkite, jei kotletukai skrunda pernelyg greitai.

4. Iškepusius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

5. Valgykite dar karštus, gausiai apibarstę krapais, išspaudę truputį citrinos ar/ir su grietine/šaukštu jogurto, kad būtų gaiviau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“