Ingredientai:
- 650 g baltagūžio kopūsto, sutarkuoto burokine tarka arba labai smulkiai supjaustyto peiliu;
- 1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 3 valg. šaukšt. miltų;
- 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
- druskos, pagal skonį;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- aliejaus, kepimui;
- krapų, smulkiai kapotų, patiekimui;
- grietinės arba tiršto, natūralaus jogurto, patiekimui;
- citrinos ketvirčių, patiekimui.
Gaminimas:
1. Dideliame puode užvirkite nemažai vandens, pasūdykite ir suberkite smulkintus kopūstus. Leiskite jiems pavirti 2-3 minutes, kol kiek suminkštės, tuomet nusunkite ir leiskite atvėsti ir apdžiūti.
2. Nuspausdami likusį vandenį (jei jo dar liko) perdėkite kopūstus į nemažą dubenį, berkite ten svogūną, druską, pipirus, džiūvėsėlius, miltus, muškite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite. Turite gauti tirštą, lipnią masę. Jei ji dar gana vandeninga, galite papildomai įberti miltų ar džiūvėsėlių.
3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite neutralaus skonio aliejų ir šaukštu formuokite nedidelius kotletukus, šiek tiek juos paplokite, kad nebūtų labai stori. Kepkite po 4-5 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai parus. Stebėkite kaitrą ir, prireikus, ją sumažinkite, jei kotletukai skrunda pernelyg greitai.
4. Iškepusius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.
5. Valgykite dar karštus, gausiai apibarstę krapais, išspaudę truputį citrinos ar/ir su grietine/šaukštu jogurto, kad būtų gaiviau.