Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkiški mieliniai pyragėliai su raugintų kopūstų ir grybų įdaru

Su kaimynais lenkais turime nemažai bendrų patiekalų, mes taip pat kepame įvairius nesaldžius pyragėlius, tik gal jie nėra tokie masiškai populiarūs. Siūlome išbandyti puikius kepinukus, kuriais galima kaip užkandžiais pavaišinti ir pagrindinio Kalėdų patiekalo laukiančius svečius. Kita vertus, puikiai tokie pyragėliai tiks ir kasdien, jų skanu valgyti prie daugelio lengvų sriubų.
Mieliniai pyragėliai su raugintų kopūstų ir grybų įdaru
Mieliniai pyragėliai su raugintų kopūstų ir grybų įdaru / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 400 g miltų;
  • 280 ml šilto vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 7 g sausų mielių;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus.

įdaras:

  • 170 g mėgstamų šviežių ar šaldytų grybų (tinka patys įvairiausi, galimas ir mišinys, pavyzdžiui, keli gabaliukai baravykų, o likę – pievagrybiai);
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • žiupsnis druskos;
  • 2 lauro lapai;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnis kvepiančiųjų pipirų;
  • 350 g raugintų kopūstų, gerai nusunktų.

viršui aptepti:

  • 1 kiaušinis, paplaktas.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pagaminkite tešlą. Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles ir cukrų bei paplakite, kol paviršius kiek suputos. Tada berkite miltus, druską, pilkite aliejų ir labai gerai išminkykite glotnią tešlą. Dėkite šiltai, kad pakiltų ir pailsėtų.

2. Pagaminkite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintus grybus su svogūnais, sudėkite laurų lapus, berkite pipirų, druskos.

3. Raugintus kopūstus pasmulkinkite, kad nebūtų labai ilgi „siūlai“. Sudėkite ir juos į keptuvę ir patroškinkite apie 10 min., kol skysčio beveik nebeliks. Atidėkite, kad atvėstų. Išimkite laurų lapus.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite miltais.

5. Iš tešlos iškočiokite ilgą juostą, ant jos dėkite įdarą neužpildydami iki pat viršutinių kraštų. Tada suvyniokite vyniotinį, kurį supjaustykite suformuodami nedidelius pyragėlius. Dėkite šiuos į paruoštą skardą gana arti vienas kito, taip įdaras neišbėgs ir neišdžius.

6. Pyragėlių viršų patepkite kiaušinio plakiniu, o tada dėkite kepti. Kepkite 15–17 min. (arba kol viršus gražiai parus). Prieš ragaudami leiskite kiek atvėsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai