Ingredientai (2 asm.):
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 3 susmulkintos skiltelės česnako;
- 1 didelis raudonasis svogūnas, supjaustytas kubeliais;
- pora žiupsnių čiobrelių lapelių;
- 2 nedideli baklažanai, supjaustyti piršto dydžio pagaliukais;
- 200 g vynuoginių pomidoriukų;
- 180 g greitai išverdančių žaliųjų lęšių (ant pakuotės ieškokite užrašo „Puy lentils“), perskalautų šaltu vandeniu;
- 500 ml daržovių sultinio;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- 80 ml sauso baltojo vyno (galite keisti pora šaukštų baltojo vyno acto).
patiekimui:
- 100 g grietinės ar graikiško jogurto;
- aitriosios paprikos (čili) dribsnių;
- šviežių raudonėlio lapelių.
Gaminimas:
1. Į platų puodą aukštais kraštais įpilkite porą šaukštų aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės kaitros. Suberkite svogūnus, česnakus, didelį žiupsnį druskos ir čiobrelius, kepkite 7–8 min. dažnai pamaišydami, kol svogūnai suminkštės ir taps rusvi. Perdėkite į nedidelį dubenėlį.
2. Baklažanų juosteles ir pomidoriukus sudėkite į nemažą dubenį, įpilkite likusį šaukštą aliejaus, įberkite ketvirtį šaukštelio druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.
3. Užkaiskite tą patį puodą, kuriame kepėte svogūnus, ir, kai įkais, suberkite baklažanus bei pomidoriukus, kepkite 8–10 min. ant vidutinės ugnies, kol baklažanai ims skrusti, o pomodoriukų odelė pajuoduos, ims išsiskirti sultys. Tuomet į puodą suberkite jau pakepintų svogūnų mišinį, supilkite lęšius, sultinį, vyną (arba actą), 450 ml vandens, 2/3 šaukštelio druskos, viską užvirkite ir leiskite virti apie 40 min., kol lęšiai išvirs, bet vis dar bus išlaikę šiek tiek tvirtumo.
4. Patiekite troškinį šiltą ar kambario temperatūros su šaukštu grietinės/jogurto, pabarstę aitriosios paprikos dribsniais ir raudonėlio lapeliais.