Kiekis: 2 porcijos
Kalorijos: 228 kcal
Paruošimo laikas: 15 min.
Ingredientai:
- Vapeur garuose ruošti lęšiai, 425 ml 1/3 skardinės
- Graikiniai riešutai – 50 g
- Džiovintos slyvos – 7 vnt.
- Česnakai – 2 skiltelės
- Svogūnai – 1 vnt.
- Citrina – 1 vnt.
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai
- Druska – pagal skonį
Paruošimo būdas:
- Pašildytame aliejuje 2-3 min. apkepinkite supjaustytus pusžiedžiais svogūnus, vėliau suberkite džiovintas be kauliukų slyvas, nuluptas česnakų skilteles. Kepkite, kol iškeps svogūnas.
- Trintuvu susmulkinkite riešutus, apkeptus svogūnus, suberkite druską, pipirus ir citrinų sultis pagal skonį. Suberkite lęšius ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
- Šį paštetą skanu valgyti su daržovėmis.
Rekomendacijos:
Šį paštetą galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba naudoti kaip pyragėlių įdarą.