Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lęšių sriuba su „Bulgur“ kruopomis

Bonduelle pristato greitus ir naudingus receptus!
Lęšių sriuba su „Bulgur“ kruopomis
Lęšių sriuba su „Bulgur“ kruopomis / Projekto partnerio nuotr.

Kiekis: 2 porcijos

Kalorijos: 120 kcal

Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai:

  • Bulguru kruopos – 100 g
  • Vapeur garuose ruošti lęšiai – 425 ml 1 skardinė
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Pomidorų pasta – 1 šaukštas
  • Malta paprika – 1 arbat. šaukšt.
  • Čili pipirai – 1 vnt.
  • Mėtos – 20 g
  • Druska – pagal skonį

Paruošimo būdas

  1. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, apkepinkite puode su aliejumi, kuriame virsite sriubą.
  2. Svogūnus sumaišykite su pomidorų pasta, smulkiai supjaustytais čili pipirais ir paprika, kepkite 3-4 min.
  3. Įpilkite verdančio vandens, kad dengtų kruopas, užvirinkite ir pavirkite ant silpnos ugnies maždaug 20 min., kol išvirs. Suberkite lęšius ir dar 5 min. pavirkite.
  4. Kai išvirs sriuba, įberkite druskos ir suberkite mėtas. Uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti mažiausiai 10 min.

Rekomendacijos:

Norėdami, kad „Bulgur“ kruopos būtų pikantiškesnio skonio, prieš virdami užmerkite jas šaltame vandenyje ir sumaišykite su vienos citrinos išspaustomis sultimis, palikite 30-40 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?