Lėtai keptos daržovės: paragaukite nuostabių pomidorų ir paprikų. 2 receptai

Kai turi gerus ingredientus, kartais tereikia lašo išmonės ir dar šiek tiek kantrybės, kad gimtų puikus užkandis ar visas patiekalas. Šįkart kviečiame atkreipti dėmesį į pomidoriukus bei paprikas – neskubant iškepus šias gėrybes orkaitėje, dar užmetus vieną kitą prieskonį, mėgausitės pasakišku jų skoniu. O kol tos daržovės kepa, ramiai užsiimkite savais reikalais – budėti prie orkaitės nebūtina.
Keptos paprikos
Keptos paprikos / Vida Press nuotr.

Keptos saldžiosios paprikos su raudonėliais ir česnakais

Ingredientai:

  • 5 didelės įvairių spalvų saldžiosios paprikos, perpjautos perpus, be sėklų ir membranų;
  • 0,5 horizintaliai perpjauto česnako (nenulupto);
  • 2 šakelės šviežio raudonėlio;
  • 2 lauro lapai;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. šerio acto (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C] laipsnių temperatūros.

2. Sudėkite visus ingredientus, išskyrus actą, į dubenį, gerai rankomis permaišykite, o tada perdėkite į nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais. Česnako galvą dėkite centre, pjūvio puse į apačią.

3. Kepkite 70–80 min., kol paprikos iškeps, jų odelė pajuoduos. Leiskite kiek atvėsti, jei norite, supilkite actą ir išmaišykite. Naudokite prie mėsos, žuvies, kaip užkandį ar kaip sumuštinių ingredientą.

G. Adinavičiūtės/15min nuotr./Paprikos
G. Adinavičiūtės/15min nuotr./Paprikos

Kepti pomidoriukai su rozmarinais, kalendromis ir česnakais

Ingredientai:

  • 700 g vynuoginių pomidoriukų;
  • 2 šakelės šviežių rozmarinų;
  • 0,5 horizintaliai perpjauto česnako (nenulupto);
  • 1 arbat. šaukšt. kalendrų sėklų (jei nemėgstate, galite ir nedėti);
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Sudėkite visus ingredientus, išskyrus actą, į dubenį, gerai rankomis permaišykite, o tada perdėkite į nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais. Česnako galvą padėkite centre, pjūvio puse į apačią.

3. Kepkite 40–50 min., porąsyk atsargiai pamaišydami. Supilkite actą, išmaišykite, leiskite kiek atvėsti. Naudokite prie mėsos, žuvies, kaip užkandį, kaip sumuštinių ingredientą (balta duona + tepamas varškės sūris + pomidoriukai).

Vida Press nuotr./Orkaitėje kepti pomidorai
Vida Press nuotr./Orkaitėje kepti pomidorai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų