Indgedientai (4asm.):
- 1–1,2 kg kiaulienos kulninės (karkos);
- baltųjų pupelių, per naktį išmirkytų ir perskalautų;
- 2 morkos, susmulkintos;
- 2 svogūnai, susmulkinti;
- 4 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- druskos;
- šviežių juodųjų pipirų;
- 2–3 valg. šaukšt. pomidorų pastos (galite dėti, tačiau galite ir apsieiti)
- 1 lauro lapas;
- 10 stiebelių šviežių čiobrelių.
Gaminimas:
1. Išmirkytas ir perskalautas pupeles suberkite į nemažą, idealu, storadugnį puodą, įpilkite 2 litrus vandens, meskite čiobrelius ir lauro lapą, užkaiskite ir palaukite, kol užvirs. Tada sudėkite kiaulienos kulninės gabalus, morkas, svogūnus, česnakus, vėl palaukite, kol užvirs, uždenkite ir sumažinkite kaitrą iki nedidelės.
2. Virkite apie 1 val., kol pupelės ims minkštėti, tuomet įberkite apie šaukštelį druskos, jei naudojate, sudėkite pomidorų pastą. Vėl virkite kol pupelės bus visiškai minkštos, o mėsa irgi akivaizdžiai išvirusi. Bendrai visas virimo procesas gali užtrukti ir 2–2,5 val. Svarbu, kad mėsą ir daržoves visada dengtų vanduo, jei jis nugaravo, įpilkite dar.
3. Nukaiskite puodą, pabarstykite pipirais. Mėsą išimkite į didelę lėkštę, kai tik kiek pravės ir bus įmanoma, atskirkite ją nuo kaulo ir kiek paplėšę gabaliukais, grąžinkite atgal į puodą ir leiskite uždengtame puode pabūti keliolika minučių.
4. Tiekite dubenėliuose su adžika, pesto ar kitu mėgstamu padažu, tinka ir paprasčiausios kapotos petražolės. Valgykite su šviesia duona, o jei labai norisi, galite ir su bulvėmis ar ryžiais, nors patiekalas su pupelėmis paprastai kitų krakmolingų priedų ir nereikalauja.