Lėtiems savaitgalio pusryčiams: su lapiniais kopūstais ir pomidorais kepti kiaušiniai

Savaitgalio rytą turime laiko pasiruošti įdomesnius pusryčius nei skubos pilną darbo dieną. Dabar, kai pats pomidorų ir lapinių kopūstų (žinomų ir kaip kale) sezonas, metas išbandyti gardų ir visavertį patiekalą, kuriuo maloniai nustebinsite ir savo pusryčių kompanionus.
Su lapiniais kopūstais kepti kiaušiniai
Su lapiniais kopūstais kepti kiaušiniai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 4 kiaušiniai, geriau kaimiški;
  • 3 gerai prinokę, bet tvirti pomidorai;
  • 3–4 lapinio kopūsto lapai;
  • 100 g feta sūrio;
  • 3 šaukštai grietinės;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • druskos.
  • jums taip pat reikės keptuvės, kurią galima dėti į orkaitę.

Gaminimas:

1. Supjaustykite pomidorus ketvirčiais. Pašalinkite lapinių kopūstų kietus stiebus.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Berkite pomidorus į keptuvę su gabalėliu sviesto, pabarstykite druska, pipirais ir porą minučių patroškinkite. Tuomet sudėkite lapinius kopūstus, dar porą minučių pakepkite, kol kopūstai suglebs.

4. Nukelkite keptuvę nuo kaitros, įmuškite kiaušinius, stengdamiesi, kad tryniai nesuirtų, keliose vietose padėliokite grietinės, ant viršaus tolygiai patrupinkite fetos ir dėkite į orkaitę 15–20 min. – kol kiaušiniai bus iškepę, bet dar apyskysčiu tryniu.

5. Valgykite iškart – iš keptuvės, iš lėkščių ar užsidėję ant šviesios pakepintos duonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų