Lėtiems savaitgalio pusryčiams – ypatingas omletas: nuo kepto orkaitėje iki desertinio

Omletą iškepti nesunku, tereikia vos kelių ingredientų, o kad jis būtų skanus, svarbu jo neperkepti. Šis patiekalas kuo puikiausiai gali būti praturtintas įvairiais priedais, o savaitgalis – puiki proga eksperimentams. Gal net turėsite kantrybės palaukti, kol omletas iškeps orkaitėje, o gal dėmesį patrauks saldus šio patiekalo variantas?
Omletas
Omletas / Vida Press nuotr.
Perlenktas omletas
Receptas: Perlenktas omletas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 122
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Pienas: 6.00 valg. š. (arba grietinėlės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Fetos sūris: 50.00 g
Petražolės: 20.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska, įmaišykite grietinėlę.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite pusę plaktų kiaušinių, pamaišykite, toliau kepkite nemaišydama. Kai apačia apskrus, atsargiai apverskite omletą ir apkepkite kitą pusę. Taip pat iškepkite antrą omleto blyną.

3. Keptuvėje įkaitintame svieste trumpai apkepkite griežinėliais pjaustytus svogūnus.

4. Uždėkite ant omleto keptų svogūnų, kelias pomidorų puseles, kubeliais pjaustyto sūrio, užbarstykite kapotų petražolių ir pipirų, užlenkite vieną omleto kraštą. Tiekite su pomidorų padažu.

Kulinaro patarimas. Omletą galite įdaryti svieste kepintais svogūnais ir pievagrybiais, apkepta šonine arba daržovėmis: pomidorais, baklažanais, cukinijomis ir brokoliniais kopūstais.

Suskleisti
Omletas su daržovėmis
Receptas: Omletas su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Moliūgai: 200.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 50.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais. Moliūgą nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais.

2. Atskirkite kiaušinių trynius, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai suplakite, įmaišykite pieną, suberkite smulkiai kapotas petražoles.

3. Atskirai iki standumo suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai sumaišykite su tryniais ir pienu.

4. Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite moliūgus, cukinijas ir paprikas, ant viršaus supilkite pieno ir kiaušinių plakinį. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje, kol daržovės suminkštės. Tiekite su duona ir pomidorų padažu, kad būtų sočiau – šalia galite papjaustyti virto kumpio.

Suskleisti
Omletas su įdaru
Receptas: Agento 007 omletas su įdaru
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 77
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 4.00 g (4–6)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Faršas: 80.00 g (80–100)
Agurkai: 1.00 vnt. (marinuoto)
Pienas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Sūris: 40.00 g (tarkuoto)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (augalinio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Petražolės: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Elektriniu maišytuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, druską, faršą, įpilkite šaukštelį augalinio aliejaus. Gautą masę supilkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite. Keptuvę būtinai uždenkite dangčiu. Po kelių minučių masę apverskite ir apkepkite kitą pusę.

2. Pievagrybius apkepinkite kitoje keptuvėje, paskui sumaišykite su šiaudeliais supjaustytu agurku, susmulkintu česnaku, grietine, smulkintomis petražolėmis.

3. Ant vienos omleto pusės sudėkite įdarą, užklokite jį kita omleto puse, keptuvę uždenkite dangčiu ir palaikykite porą minučių. Pabarstykite svogūnų laiškų.  

Plačiau skaitykite: Džeimso Bondo valgiaraščio ypatumai 

Suskleisti
Omletas su čederiu
Receptas: Omletas su čederiu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 34
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiauliena: 100.00 g (karštai rūkytos filė)
Sūris: 100.00 g (čederio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 100.00 g (šviežių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Kumpį supjaustykite smulkiais kvadratėliais, nuplautus ir nusausintus pievagrybius – griežinėliais, pomidorus – kubeliais.

2. Smulkintus svogūnus pakepinkite karštuose riebaluose.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sumaišykite su smulkintu kumpiu, pomidorais, pievagrybių griežinėliais.

4. Pagal skonį masę dar pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

5. Kiaušinių baltymus standžiai išplakite ir atsargiai sumaišykite su trynių ir pievagrybių mase.

6. Gilioje nepridegančioje keptuvėje išlydykite sviestą, sukrėskite paruoštą masę ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 3 minutes.

7. Ugnį sumažinkite, omleto viršų apibarstykite smulkintu čederiu (pora šaukštų palikite), keptuvę uždenkite ir omletą kepkite dar 3–5 minutes.

8. Tiekdama omletą apibarstykite likusiu čederiu. Tiks papuošti šviežiais žalumynais.

Suskleisti
Omletas su špinatais ir šaldytais žirneliais
Receptas: Omletas su špinatais ir šaldytais žirneliais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 300.00 g (švieži)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 1.00 st.
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (sauja)
Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Žirnelius atšildykite ir gerai nuvarvinkite. Špinatus nuplaukite ir susmulkinkite. Kiaušinius šakute arba specialia šluotele labai gerai išplakite iki vientisos masės, bet žiūrėkite, kad plakinys nesuputotų, nes iškepęs omletas sukris.

2. Į kiaušinių plakinį sumeskite špinatus ir žirnelius, atvėsintus apkeptus svogūnus, viską pagardinkite druska, pipirais, supilkite grietinėlę ir dar sykį išplakite.

3. Storos kepimo formos dugną ištepkite riebalais, supilkite kiaušinių plakinį, ant viršaus berkite tarkuoto sūrio ir kepkite orkaitėje, kol omletas dailiai parus. Tiekite supjausčiusi trikampėliais, su šviežiais pomidorais.

Suskleisti
Omletas su ryžiais
Receptas: Omletas su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 57
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Ryžiai: 180.00 g (virtų arba apie 65 g - nevirtų)
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis - šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 - maltų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite, kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus ir kumpį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės.
  3. Perdėkite pakepintą mišinį iš keptuvės į dubenį. Įmaišykite ryžius ir tarkuotą fermentinį sūrį.
  4. Kiaušinius suplakite su kapotais krapais, druska ir pipirais.
  5. Plaktus kiaušinius supilkite į ryžius ir daržoves.
  6. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite paruoštą masę ir kepkite ant mažos ugnies, uždengę keptuvę dangčiu, kol viena omleto pusė gražiai apkeps ir apskrus, o viršus šiek tiek sutirštės.
  7. Atsargiai apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės. Arba dėkite keptuvę į iki 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę ir baikite omletą kepti joje, kol paviršius gražiai apskrus.
  8. Patiekite omletą iš karto su norimais priedais.
Suskleisti
Omletas kumpio „krepšeliuose“
Receptas: Omletas kumpio „krepšeliuose“
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 33
Receptas
Ingredientai
Kumpis: 4.00 riekės (didelės - mėgstamo rūkyto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 50.00 ml (arba pieno)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (gabalėlio)
Krapai: 1.00 vnt. (nedidelio ryšulėlio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorą, porą ir krapus susmulkinkite.
  2. Kiaušinius gerai iki putų išplakite. Supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, smulkintas daržoves. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
  3. Į keksiukams kepti skirtą skardelę ar formeles gražiai įklokite po riekelę kumpio, suformuokite tarsi krepšelį ir į jo vidų pripilkite kiaušinio masės.
  4. Kepkite apie 15–20 min. 180 laipsnių orkaitėje.  
Suskleisti
Omletas su žalumynais ir sūriu
Receptas: Omletas su špinatais ir sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 46
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sūris: 125.00 g (tarkuoto)
Porai: 50.00 g
Pienas: 100.00 ml
Špinatai: 150.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnų laiškai: 7.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Porus ir svogūnų laiškus supjaustykite, tuomet viską kelias minutes patroškinkite keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus.

2. Kiaušinius ir pieną išplakite bei pagardinkite prieskoniais.

3. Sūrį supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite jį kartu su porais, smulkintais špinatais ir svogūnų laiškais į kiaušinių plakinį.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, supilkite paruoštą mišinį ir pakepinkite apie 5 minutes. Omletą pašaukite į įkaitintą orkaitę bei kepkite tol, kol susiformuos auksinė plutelė.

Suskleisti
Aštrusis keto omletas
Receptas: Agnės Grigaliūnienės aštrusis keto omletas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Svogūnų laiškai: 2.00 valg. š. (smulkintų šviežių)
Krapai: 1.00 valg. š. (smulkintų šviežių)
Fermentinis sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Kietasis sūris: 50.00 g (tarkuoto)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudonoji)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius įmušame į dubenėlį, pilame šaukštą aliejaus ir šakute gerai išplakame. 
  2. Smulkiai supjaustome aitriąją papriką ir pomidorus. 
  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų su sviestu, sudedame smulkintas daržoves, pasūdome ir kelias minutes vis pamaišydami ant nedidelės kaitros pakepame. 
  4. Ant apkeptų daržovių supilame kiaušinių plakinį ir šiek tiek maišydami iškepame. Ant viršaus užbarstome tarkuotus sūrius ir pakepame dar – kol sūriai išsilydo. 
  5. Omletą pagardiname smulkintais svogūnų laiškais, krapais ir šviežiai maltais pipirais.
Suskleisti
Kiniškas omletas
Receptas: Kiniškas omletas, skanus ir šiltas, ir šaltas
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 20
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Laiškiniai svogūnai: 1.00 sauja (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinius suplakite su pienu ir druska. Sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais (ar kitais mėgstamais žalyumynais) ir supilkite į stiklinį ar keraminį indą, kuris nebijo karščio. Indą įstatykite į puodą su vandeniu ir užvirinkite.

2. Virkite apie 10 minučių, kol omletas taps purus. Apšlakstykite sezamo aliejumi.

Galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.

Suskleisti
Omletas puodelyje
Receptas: Omletas puodelyje
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Pienas: 1.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės (mėgstamas)
Sūris: 1.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Džiovinti itališki prieskoniai (bazilikas, mairūnas, raudonėlis ir kt.): 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Puodelį (250 ml) plonai ištepkite aliejumi. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir suplakite šakute. Suberkite smulkiai supjaustytas kumpio riekeles, tarkuotą fermentinį sūrį, pagardinkite druska, pipirais ir džiovintomis itališkomis žolelėmis. Maišykite šakute, kol visi produktai gerai išsimaišys.
  2. Kepkite mikrobangų krosnelėje minutę. Išimkite ir pamaišykite šakute. Tuomet kepkite dar 2 minutes, kol kiaušiniai bus iškepti, sutvirtėję.
  3. Jei norite, apibarstykite dar saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Patiekite nedelsdami, karštą. Skanaus!
Suskleisti
Desertinis omletas su varške
Receptas: Desertinis omletas su varške
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 51
Receptas
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietinių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (1/2 šaukštelio)
Cukrus: 1.00 valg. š. (dėkite pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į varškę įmuškite tris kiaušinių trynius ir gerai išmaišykite, kad būtų visiškai vientisa masė. Tada berkite miltus, druską, cukrų, cinamomą ir dar kartą gerai išmaišykite.

2. Baltymus išplakite iki standžių putų ir sukrėskite į varškės masę.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą, sukrėskite varškės masę ir ją išlyginkite per visą  keptuvę (turėtų būti maždaug 1 cm storio blynas).

4. Varškės omletą apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. 

5. Supjaustykite gabalėliais (panašiai kaip picą). Tiekite su mėgstama uogiene, jogurto ar kitokiu desertiniu padažu.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų