Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Lidl“ – populiariausias kasdienos pasirinkimas ieškant šviežių kepinių

Šilta, traški ir ką tik iš krosnies ištraukta duona, šviežios bandelės, burnoje traškantys kruasanai ir vaikystę primenančios gardžios mielinės bandelės – tokiais gardumynais savo prekių krepšelius kasdien papildo „Lidl“ pirkėjai. „Kantar TNS“ atliktas tyrimas atskleidė, kad lietuviai pirmenybę teikia būtent prekybos tinklo „Lidl“ šviežiems kepiniams, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Lidl kepiniai
Lidl kepiniai / „Lidl“ nuotr.

„Lidl“ užsakymu bendrovės „Kantar TNS“ 2024 m. vasario mėn. atlikto tyrimo duomenimis, šviežius kepinius lietuviai dažniau įsigyja „Lidl“ prekybos centruose, ši tendencija pastebima daugumoje Lietuvos miestų.

Siekiant užtikrinti aukštą kepinių kokybę, produkcija kepama net kelis kartus per dieną. Todėl pirkėjai bet kada gali mėgautis šiltais, ką tik iš krosnies ištrauktais šviežiais kepiniais: duona, bandelėmis, breceliais ar visų pamėgtais kibinais. Antros dienos kepinių „Lidl“ nėra – čia viskas šviežia ir kepama tą pačią dieną.

Didėjantis asortimentas ir nostalgijos skonis

Šiuo metu „Lidl“ pastovių kepinių asortimente galima rasti net 91 produktą – pradedant gardžiomis, lietuvių pamėgtomis duonomis ir baigiant tortų bei pyragų lentynomis.

„Per aštuonerius „Lidl“ gyvavimo metus Lietuvoje nemažai praplėtėme savo kepinių asortimentą. Šiuo metu prie šviežiai keptos duonos ir įvairių rūšių bandelių turime ir spurgų, kibinų bei tortų, kuriuos pirkėjai randa „Desertinės“ lentynose. Be to, kone kiekvieną savaitę mūsų pirkėjai gali mėgautis atrinktais gardžiais kepiniais už itin patrauklią kainą. Taip jie gali paskanauti ne tik jau įprastos ir pamėgtos duonos, bet paragauti ir duonos su rozmarinais, riešutais ar kitų rūšių. Naujausio tyrimo rezultatai tik patvirtina, kad pirkėjai vertina mūsų šviežių kepinių pasiūlą ir kokybę“, – teigia „Lidl Lietuva“ pirkimų vadovė Toma Gylytė.

Ji priduria, kad Lietuvos gyventojai „Lidl“ vardą sieja su gardžiais bei šviežiais kepiniais. Beveik pusė (48 proc.) apklaustųjų perka būtent „Lidl“ kepyklos gaminius.

Pasak T.Gylytės, šviesi duona su saulėgrąžomis – vienas seniausių „Lidl“ asortimento kepinių, labiausiai užkariavusių pirkėjų širdis. Be duonos, pirkėjai dažniausiai renkasi šokoladines spurgas, kruasanus ir jau legendomis tapusius kibinus su kiaulienos arba vištienos įdaru.

„Taip pat mūsų klientai labai mėgsta mielines bandeles su varške bei aguonomis – tai sentimentai vaikystei. Kaip ir čeburekai, kurie geidžiamiausi mūsų lentynose šiltuoju metų laiku, kai dauguma prisimena vasaras prie jūros. Tokių prisiminimų skonis išlieka net ir po daugelio metų, džiaugiamės, kad mes juos galime nesunkiai atgaivinti“, – sako „Lidl Lietuva“ pirkimų vadovė.

Kepiniai su mažiau cukraus ir druskos

Siekdami aktyviai prisidėti prie sveikatai palankesnių produktų pasiūlos „Lidl“ išsikėlė tikslą iki 2025 m. pabaigos savo privačių prekių ženklų produktuose vidutinį pridėtinio cukraus bei druskos kiekį sumažinti 20 proc.

Anot „Lidl Lietuva“ atstovės, einant šio tikslo link buvo patobulintos kelių duonos gaminių bei kitų kepinių receptūros.

„Parduotuvių kepyklose kepamoje šviesioje duonoje su ruginiais miltais ir saulėgrąžomis tiek cukraus, tiek druskos kiekis buvo sumažintas net 30 proc., pridėtinio cukraus kiekis kepiniuose bus mažinamas ir toliau. Tai reikšmingos įtakos gaminių skoniui neturės, tačiau pirkėjai galės mėgautis pažįstamais, bet sveikatai kur kas palankesniais produktais“, – pabrėžia „Lidl Lietuva“ pirkimų vadovė T.Gylytė.

Tyrimą prekybos tinklo „Lidl“ užsakymu atliko tyrimų bendrovė „Kantar TNS“. Tyrimas atliktas 2024 m. vasario mėn., internetiniu būdu apklausus 543 respondentus visoje Lietuvoje.

Šviežių ir gardžių kepinių šiuo metu galima įsigyti 74 „Lidl“ parduotuvėse 28-iuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas