Jau šį šeštadienį „Lidl“ parduotuvėse rasite specialius produktų pasiūlymus, kurie ypač tinka gardiems, nebrangiems, o svarbiausia – labai lengvai paruošiamiems pietums ar vakarienei. „Lidl superšeštadienio“ bananų kilogramą galėsite įsigyti už 0,79 Eur, o 1 kg atlantinės lašišos filė kainuos vos už 12,99 Eur. Abi prekes už specialias kainas įsigysite aktyvavę mobiliosios programėlės „Lidl Plus“ kuponus.
Norintiems pasirūpinti savo automobilio švara, reikėtų suskubti pasinaudoti „Superšeštadienio“ pasiūlymu – 4 l žieminio automobilių stiklų ploviklio kainuos vos 3,99 Eur.
Ilgajam savaitgaliui – sulietuvinta pusryčių klasika ir lašiša su kreminiu sūriu
Savaitgaliui „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti gardžius pusrytinius lietinius su bananais, kurie pradžiugins kiekvieną šeimos narį, o ypač patiks mažiesiems. Per pietus ar vakarienę šeimos narius palepinkite kepta lašiša su kreminiu sūriu bei žolelėmis.
Lietiniams su bananais reikės:
- 250 ml pieno;
- 3 kiaušinių;
- 125 g miltų;
- 5 bananų;
- Saujos špinatų;
- Saujos aviečių;
- Aliejaus kepimui.
Kiaušinius išplakite su pienu ir aliejumi, suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Tešlą palikite pastovėti 30 minučių.
Špinatus nuplaukite ir sudėkite į trintuvą. Sutrinkite juos iki skystos masės.
Avietes sutraiškykite šakute ar šaukštu, arba taip pat naudokite maisto trintuvą.
Pastovėjusią tešlą dar kartą permaišykite ir padalykite į tris dalis, kiekvieną sudėdami į atskirus dubenis. Į vieną tešlą įmaišykite trintus špinatus, o į kitą – trintas avietes. Likusią tešlą palikite vieną.
Kepkite lietinius iki vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje. Į keptuvę pilkite po samtelį tešlos, o keptuvę pasukite taip, kad tešla pasiskirstytų per visą keptuvę ir palikite kepti. Kai paviršius apdžius, blyną atsargiai apverskite ir pakepkite dar apie minutę.
Įdarui bananus supjaustykite išilgai perpus. Ant vieno blyno krašto dėkite pusę banano ir susukite, taip suvyniokite visus blynus. Jei norite, kad blynai būtų traškesni, susuktus blynus dar galite apkepti.
Iškeptus Lietuvos vėliavos spalvų lietinius patiekite su mėgstama uogiene, grietine ar kitais priedais.
Pietums ar vakarienei puikiai tinkanti lašiša su kreminiu sūriu
Pasisotinus lietuviško skonio pusryčiais, netrukus ateis ir pietų metas. Pietums jūsų laukia ypatingo skonio lašiša su kreminiu sūriu.
Patiekalui reikės:
900 g lašišų filė su oda
200 g kreminio sūrio
50 g tarkuoto kietojo sūrio
2 citrinų
20 g džiovintų ar šviežių krapų
2 skiltelių česnako
1 šaukštelio mėgstamų prieskoninių žolelių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C su režimu be ventiliatoriaus. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pusantros citrinos supjaustykite plonais griežinėliais ir vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriaus.
Lašišos filė iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais, o viršų – mėgstamomis žolelėmis.Uždėkite ją ant citrinos griežinėlių odele žemyn.
Į dubenėlį įdėkite kreminio sūrio, smulkintų krapų, įspauskite česnaką ir pusės citrinos sultis, berkite žiupsnelį pipirų ir Išmaišykite. Kreminio sūrio masę tolygiai paskirstykite ant lašišos bei pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min. Prieš patiekdami galite papuošti šviežiais krapais. Skanaus!