Tobulų lietinių receptas: tiks ir pietums, ir vakarienei

Lietiniai blynai yra vienas iš patiekalų, kurį drąsiai galima siūlyti bet kuriuo dienos metu. Juo labiau, kad įdarai gali būti patys įvairiausi – nuo daržovių, mėsos, varškės, sūrio iki vaisių ar net šokolado. Šiandien „Popierinio baro“ šefas Reinis siūlo pasigaminti dviejų rūšių blynelius: „rimtus“ su varške ir desertinius – su vaisiais.
Lietiniai blynai
Lietiniai blynai / 123RF.com nuotr.

Lietinių tešlai reikės:

  • 400 ml pieno,
  • 2 kiaušinių,
  • 2 valg. š. cukraus,
  • 1 valg. š aliejaus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 200 g miltų.

Saldžiam įdarui:

  • abrikosų,
  • serbentų,
  • banano,
  • 1/2 valg. š. vamnilinio cukraus.

Varškės įdarui:

  • 1 pakelio varškės,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio pipirų,
  • šlakelio pieno,
  • saujos svogūnų laiškų.

Patiekimui:

  • šaltai rūkytos lašišos.

Kaip gaminti lietinius, žiūrėkite apačioje esančiame vaizdo reportaže.

VIDEO: Lietinių blynų receptas: tiks ir pietums, ir desertui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų