Reikės:
- 5 vidutinio dydžio bulvių,
- 25 ml alyvuogių aliejaus,
- 1 didelis svogūno,
- 8 kiaušinių,
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį,
- žiupsnelio petražolių.
Gaminimas:
Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis ir kartu su susmulkintais svogūnais iškepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol jos taps traškios, auksinės spalvos ir minkštos.
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Kiaušinių mišinį supilkite į keptuvę ant bulvių ir lengvai išmaišykite.
Kepkite ant nedidelės kaitros, kad apačioje esantis kiaušinių plakinys iškeptų, bet nepridegtų.
Tada ant keptuvės viršaus uždėkite didelę apvalią lėkštę ir, ranka laikydami lėkštę, apverskite omletą ant lėkštės. Tada atsargiai įstumkite jį atgal į keptuvę.
Kepkite toliau, kartais atsargiai pakratydami keptuvę, kol visiškai iškeps.
Norėdami išimti omletą iš keptuvės, padėkite švarią lėkštę ant jo viršaus ir vėl apverskite ant lėkštės. Papuoškite petražolėmis.
Patiekite su salotomis.
Skanaus!