Jums reikės:
700 g maltos mėsos ( rinkausi kalakutieną),
1 saujos džiūvėsėlių,
1 kiaušinio,
1 svogūno,
druskos,
pipirų.
Įdarui:
2 morkų,
2 svogūnų,
aliejaus kepti,
1 šaukštelio kmynų.
Padažui:
500 ml vištienos sultinio,
200 ml grietinėlės,
žiupsnelio raudonėlio,
druskos,
pipirų.
Kaip gaminti:
1. Svogūną susmulkinkite labai mažais gabaliukais arba sutarkuokite. Dėkite į maltą mėsą svogūnus, berkite džiūvėsėlius, muškite kiaušinį, sudėkite druską bei pipirus ir gerai išmaišykite.
2. Įdarui morkas sutarkuokite, o svogūnus susmulkinkite. Apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Suberkite kmynus ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite.
3. Iš maltos mėsos darykite delno dydžio blyną, dėkite po šaukštą įdaro ir gražiai sulipdykite pailgą kotletą.
4. Suktinukus kepkite keptuvėje ant nedidelės liepsnos, kol gražiai apkeps.
5. Suktinukus dėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir pavirkite 15 min. Tada supilkite grietinėlę ir dar pavirkite 10 min. Suberkite raudonėlį, druską ir pipirus, išmaišykite ir išjunkite viryklę.
6. Labai skanu su bulvių koše, taip pat – daržovių salotomis.
Močiutės Antaninos receptu pasidalino tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.