Lietuvių valgymo įpročiai: ką labiau mėgsta – „burgerius“, picą ar sušius?

Kokį maistą lietuviai labiausiai mėgsta – picą, sušius, o gal vis tik cepelinus? Kiek skiriasi didžiųjų miestų gyventojų simpatijos greitam maistui? Restoranų rinka, rodos, užpildyta, tačiau kur dar būtų verta steigti naują restoraną ar kavinę?
Gatvės maistas
Gatvės maistas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nemažai atsakymų į panašius klausimus galima gauti peržvelgus maisto pristatymo paslaugas teikiančio Suomijos startuolio „Wolt“ apibendrintas tendencijas. Štai keletas įdomių faktų iš įmonės pranešimo žiniasklaidai:

Per vienerius veiklos metus įmonės maisto kurjeriai didžiųjų miestų gyventojams pristatė:

  • 189 tūkst. mėsainių;
  • 160,5 tūkst. „wrap’ų“ ir buritų;
  • 149 tūkst. porcijų salotų;
  • 141 tūkst. porcijų „noodles“ makaronų;
  • 119 tūkst. sušių rinkinių;
  • 107 tūkst. picų.

Nors populiariausi maisto užsakymai išduoda, jog lietuviai dažniausiai mėgaujasi greitu maistu, išryškėjo ir tai, jog pirmenybę jie teikia egzotiškiems, o ne tradiciniams patiekalams. Visgi Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gyventojų skoniai kiek skiriasi.

Vilniaus gyventojai – Azijos bei Meksikos virtuvės gerbėjai. Klaipėdos gyventojai, kaip rodo dažniausi maisto į namus ir biurus užsakymai, – tikri sušių mėgėjai. Kaune populiariausi patiekalai – mėsainiai bei picos.

Lietuviai – individualistai. Nors kooperuojantis su kolegomis galima būtų pasidalinti pristatymo išlaidas, biuruose dirbantys didmiesčių gyventojai linkę užsisakyti pietus tik sau.

Lietuviai mėgsta švęsti. Didžiausią gautą užsakymą – 72 picas įmonės darbuotojų šventiniams pietums gabeno net 4 kurjeriai.

Strelkabelka nuotr./„Time4pizza“ pica
Strelkabelka nuotr./„Time4pizza“ pica

Lietuviai – ištikimi. 351 – tiek užsakymų yra pateikęs lojaliausias programėlės naudotojas, kuris nuo pirmosios registracijos dienos kasdien užsisako maisto į biurą ar namus.

Maistas ir į gimdymo namus. Maisto kurjeriams Klaipėdoje teko skubėti su maisto užsakymais į jachtų klubą prieš išplaukiant laivui į marias, į traukinį Vilniaus geležinkelio stotyje, prieš jam išvykstant į Kauną, taip pat ir į gimdymo namus, kur vienai ką tik vaikelio susilaukusiai mamai buvo pristatytas sušių rinkinys.

Staigmena merginai – kebabai. Būna, kad kurjeriams tenka pristatyti užsakymus-siurprizus, nieko apie tai neįtariantiems klientams. Štai, vienas vaikinas sugalvojo nudžiuginti savo merginą ir jai į biurą pietums užsakė pristatyti... kebabų.

Strelkabelka nuotr./Kebabai
Strelkabelka nuotr./Kebabai

Daugiausia užsakymų sulaukiama penktadienio pietums ir savaitgaliais, kai šeimos nori skirti laiką pramogoms ir sau, o ne stovėti prie puodų.

Maistą pristatantis startuolis per metus sužinojo, kur yra didžiausias maitinimo įstaigų trūkumas ir didelis užsakymų potencialas, vadinasi, palankios sąlygos naujiems restoranams steigti. Vilniuje tai Šiaurės miestelis ir Ozo parkas, taip pat Fabijoniškės, kur įsikūrė daug jaunų šeimų. Kaune nemaža dalis užsakymų keliauja į Žaliakalnį, o Klaipėdoje daugiausia užsakymų vežama į pietinę miesto pusę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis