Dubuo su supergaliomis
„Vasariškų perliukų turime įvairiausių, pradedant stilingomis griliaus keptuvėmis ir puodais, žuvies grotelėmis, baigiant unikaliais mėsainių gamybos įrankiais. Bet jei reikėtų įvardinti vieną vienintelį produktą, kuris pranoko mūsų pačių lūkesčius, tai būtų vokiškas termodubuo „Weis“, – teigia kilmingų indų prekybos tinklo „Metalo amžius“ atstovė Janina: „Iki šiol esame vieninteliai Lietuvoje, siūlantys tokios kategorijos termodubenį. Iš pirmo žvilgsnio indas atrodo kaip paprastas lengvas dubuo, tačiau jo išskirtinumas – termosienelės, išsaugančios maisto šilumą net iki 5 valandų. Dubuo ne tik patogus šilumai saugoti ar „ilsinti“ kepsnius, nuimtus nuo griliaus ar keptuvės, bet ir tais atvejais, kada svarbu išlaikyti maisto vėsumą. Pavyzdžiui, tai ypač aktualu, kada vasaros karščių metu gaminame šaltibarščius ir norime, kad jie ilgesnį laiką išliktų gaivūs“.
Kaip atvirauja ekspertė, prieš rekomenduodama kurį nors produktą, jį visada išbando pati. Šiuo atveju termodubens patogumas ją pačią nustebino: „Dabar jau praktiškai visos mano kolegos ir net giminės šį indą turi savo namuose. Atrodo, kad rekomendacijos sklinda pačios ir geras gandas apie šį dubenį jau pasiekė platesnę visuomenės dalį. Žmonės ateina į saloną ir prašo būtent šio produkto.“
Indų ekspertės teigimu, termodubuo Weis yra perkamas tiek kaip universalus virtuvės priedas, tiek kaip dovana. Indas tinka tiek lauko griliaus gaminių laikymui, tiek gaminant maistą namuose, kai norime išsaugoti mėsos, ryžių, koldūnų ir kitų maisto gaminių šilumą. „Metalo amžiaus“ salonuose bei elektroninėje parduotuvėje galima rinktis kelias skirtingas dubens talpas, pradedant kompaktišku 1.8 l dubenimi, baigiant net 7 l indu, skirtu gausiems pasisėdėjimams.
Kaip išsirinkti termosą?
Staigus termodubens išpopuliarėjimas nesumažino lietuvių domėjimosi ir tradiciniais maistui saugoti skirtais termosais, kurių asortimento gausoje neretam pirkėjui lengva pasiklysti. „Metalo amžiaus“ specialistės teigimu, įsigyjant šią prekę svarbiausia atkreipti dėmesį į informaciją, kiek laiko ji išsaugo šilumą ar šaltį. Daugelis kitų termosų skirtumų dažnai tėra labiau vizualinio pobūdžio.
„Norintiems nesuklysti visada rekomenduoju atsigręžti į patikimą ir bene populiariausią mūsų termosą Pioneer“, – teigia Janina: „Klientams papildomai akcentuoju, jog termoso efektyvumą padidina tinkamas jo paruošimas. Kas kartą prieš panaudojimą verta pripildyti termosą karštu vandeniu ir palaukti 5 minutes, kad įkaistų vidinės sienelės.“
Kai reikia šalčio
Dar viena produktų kategorija, kuria vasarą aktyviai domisi lietuvaičiai, yra kibirėliai šampanui, kibirėliai ledukams bei šaldymo kubeliai.
„Savo klientus mėgstame vadinti „virtuvės aristokratais“. Šis apibūdinimas – ne apie kilmę ir ne apie piniginės storį, o apie bendrą reiklumą kokybei bei išlavintą kasdienybės estetikos pojūtį“, – teigia „Metalo amžiaus“ atstovė. Žmones, kurie kokybinius ir estetinius reikalavimus nori suderinti su konkurencinga kaina, Janina kviečia atkreipti dėmesį į to paties vokiečių gamintojo Weis kibirėlį ledukams su termosienelėmis ir kibirėlį šampanui su termosienelėmis. Pastarajam, kaip ir stilingiems šaldymo kubeliams Steel, šį mėnesį taikoma 20 proc. nuolaida.