„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Liko virtų ryžių? Prikelkit juos gamindami naują patiekalą, kurio skonis nustebins

Daugeliui kartais pasitaiko išvirti daugiau ryžių, nei reikėjo. Tada dedam juos į šaldytuvą, o sąžinė primena, jog maisto nevalia švaistyti. Šaltus virtus ryžius galite panaudoti įvairiausiais būdais, o mes siūlome tik vieną iš jų. Labiausiai tiks baltieji arba rudieji basmati ryžiai, bet galite rinktis ir kitokius.
Pakepinti ryžiai su daržovėmis
Pakepinti ryžiai su daržovėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g virtų ryžių;
  • gabaliukas šviežio imbiero, nuluptas ir sutarkuotas;
  • 2 skiltelės česnako, nuluptos ir sukapotos;
  • 1 maža žalia aitrioji paprika, smulkiai supjaustyta;
  • 3 valg. šaukšt. aliejaus;
  • gabaliukas kepti tinkamo sūrio, pvz., panyro, supjaustyto kubeliais;
  • 1 morka, nuskusta ir supjaustytas mažais kubeliais (galima ir nedėti);
  • keli pievagrybiai, supjaustyti griežinėliais;
  • saujelė šaldytų žirnelių;
  • keli svogūnų laiškai;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kario miltelių;
  • ryšelis kalendrų, stambiai sukapotų;
  • 1 žalioji citrina, supjaustyta ketvirčiais.

Gaminimas:

1. Rankinėje grūstuvėje ar elektriniame trintuve iki daugiau mažiau vienos masės sutrinkite imbierą, česnaką ir aitriąją papriką. Jei tai sunkiai pavyksta, įpilkite porą šaukštų vandens, kad būtų lengviau.

2. Jei naudojate sūrį, apvoliokite jo gabaliukus trupučiu gautos pastos ir palikite pasimarinuoti, kol paruošite kitus ingredientus.

3. Įkaitinkite keptuvę ant nemažos kaitros, pilkite šaukštą aliejaus, o tada greitai apkepkite sūrio gabaliukus, o apkepusius išimkite iš keptuvės.

4. Supilkite į tą pačią keptuvę likusį aliejų, suberkite visas daržoves, grybus ir maišydami kepinkite, kol vos suminkštės, pakvips, bet dar išlaikys standumą, tada suberkite ryžius, išmaišykite ir porą minučių pakepkite, galiausiai sudėkite apkeptą sūrį, suberkite svogūnų laiškus, prieskonius, pasūdykite, maišydami pakepinkite, kad viskas sušiltų, o ryžiai kiek paskrustų.

5. Tiekite iškart, pabarstę kapota kalendra ir apšlakstę žaliosios citrinos (laimo) sultimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“