04 08

Lipnūs polentos pyragėliai: ne tik skanus, bet ir sveikas desertas

Kukurūzų kruopų piurė – polenta, ruošiama iš geltonų kaip auksas kukurūzų kruopų, yra Šiaurės Italijos kasdieninis maistas. Tai yra šiltas, paprastai paruošiamas valgis, puiki alternatyva bulvių ir manų košei. Nors šis patiekalas ruošiamas labai nesudėtingai, visgi reikia skirti dėmesio, kad piurė neprisviltų.
Karameliniai polentos pyragėliai
Karameliniai polentos pyragėliai / Shutterstock nuotr.

Polenta yra ne tik skanus, bet ir sveikas patiekalas, turintis daug naudingų savybių. Ji yra pilna angliavandenių, kurie suteikia ilgalaikį energijos šaltinį. Be to, polenta gali būti puikus pasirinkimas vegetarams ir veganams – jie polentą gali valgyti kaip pagrindinį patiekalą arba garnyrą prie kitų patiekalų.

Dar vienas būdas – polentą galima sunaudoti įvairiems desertams. Vieno jų receptas – jūsų dėmesiui.

Reikės:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“