Liucina Rimgailė dalinasi pavasariško rikotos sūrio pyrago be glitimo receptu

Verslininkė, komunikacijos specialistė Liucina Rimgailė koronaviruso akivaizdoje turėjo nemažai rūpesčių – kaip ir visi, kurių verslas susijęs su kavinių, restoranų verslu. Įvedus karantiną jai teko uždaryti savo desertinę Užupyje ir priimti skubius sprendimus, kad ilgai įgyvendintą svajonę pavyktų išlaikyti gyvą. Praėjus sunkiausiam etapui ir vėl atvėrus desertinės duris, Liucina pripažįsta, kad jį išgyventi padėjo jos didžiausia meilė – maistas. Artėjant vasarai ji dalinasi nuostabaus deserto receptu.
Liucina Rimgailė ir jos keptas rikotos sūrio pyragas
Liucina Rimgailė ir jos keptas rikotos sūrio pyragas / Asmeninio albumo nuotr.

Nors soc. tinkluose Liucina visada besišypsanti ir pasitempusi, moteris teigia, jog tokia būti yra jos sąmoningas pasirinkimas: „Aš renkuosi šypsotis, o ne verkti. Ieškoti sprendimų ir galimybių, o ne problemų ir grėsmių. Į kiekvieną iššūkį žvelgiu kaip į pamoką, po kurios turiu tapti stipresnė ir išmintingesnė. Šis sunkus laikotarpis, kuris man prasidėjo dar praėjusių metų pradžioje, net kelis kartus kėsinosi mane palaužti ir jam beveik pavyko. Buvo nežmoniškai sunkių momentų, kurių, tikiu, dažnas nepakeltų, tačiau turiu kovotojos charakterį ir milžinišką atsakomybės jausmą prieš mane supančius žmones. Jei ne dėl savęs, į priekį judu dėl tų, kuriuos myliu ir branginu.“

Praėjusį mėnesį L.Rimgailė pristatė ir naują savo veiklą – organizuojamas interaktyvias dirbtuves kartu su profesionaliu verslo treneriu, rašoma pranešime žiniasklaidai. Liucina sako, jog daugialype veikla ji stengiasi įkvėpti ir kitas moteris siekti savo svajonių: „Mane labiausiai žavi galimybė kurti ir duoti tai, kas gali teigiamai paveikti žmonių gyvenimus, nesvarbu, ar tai būtų desertas, ar įrašas soc. tinkluose.“

Pavasariškas Liucinos Rimgailės rikotos sūrio pyragas be miltų

Ingredientai:

  • 120 g sviesto
  • 200 g cukraus (100 g cukraus reikės plakant baltymus);
  • 4 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų);
  • žiupsnelis druskos;
  • 300 g rikotos;
  • 240 g migdolų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • nutarkuota visos citrinos žievelė;
  • cukraus pudros ir norimų ingredientų papuošimui (gali būti figos, gervuogės, mėtos).

Gaminimas:

1. Kambario temperatūros sviestą iki purumo išplakite su 100 g cukraus. Kai masė taps šviesi, supilkite 4 trynius ir dar paplakite. Tuomet sudėkite rikotą, migdolų miltus, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę. Viską labai gerai išmaišykite.

2. Kitame inde, kuris turi būti labai švarus, sausas, be jokių riebalų likučių, išplakite 4 baltymus su žiupsniu druskos. Išplakus iki standžių putų, dalimis supilkite cukrų (iš viso reikės 100 g), kaskart leidžiant jam ištirpti. Išplakus iki galo, turėtų išeiti standus baltymų debesis, kurį įmaišykite į pagrindinę tešlą. Trečdalį baltymų reikia tiesiog gerai įmaišyti, kad jie „atlaisvintų“ tešlą. Likusius baltymus švelniais judesiais įmaišykite dviem dalimis, kad baltymų struktūra visiškai nesubliukštų.

3. Taip paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą (rekomenduojamas jos skersmuo – nuo 18 iki 22 cm) ir kepkite apie 50 minučių iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

4. Iškepus palaukite, kol pyragas atvės, pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite figomis, gervuogėmis, mėtomis.

Asmeninio albumo nuotr./Rikotos sūrio pyragas be glitimo
Asmeninio albumo nuotr./Rikotos sūrio pyragas be glitimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų