Prancūziška kreminė
Prancūziška kaimiška sriuba su voveraitėmis – patiekiama su skrudintu batonu.
Ingredientai
- 1 l voveraičių;
- 1 v.š. sviesto;
- 2 morkos;
- 1 poras;
- petražolių;
- 1 v.š. miltų;
- 800 g mėsos sultinio;
- 1 kiaušinio trynys;
- 100 g saldžios grietinėlės;
- druskos ir pipirų.
Gaminimas
Išvalykite grybus. Didesnes voveraites šiek tiek supjaustykite. Išvalykite morkas, nuplaukite porą. Visas daržoves supjaustykite kubeliais, tada dėkite grybus ir šiek tiek pakepinkite. Įberkite šiek tiek miltų, supilkite mėsos sultinį ir virkite apie 10 minučių.
Išplakite kiaušinio trynį su saldžia grietinėle. Nukelkite puodą nuo viryklės ir įmaišykite kiaušinių-grietinėlės mišinį. Mišinys sutirština sriubą ir padaro ją aksominę. Jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Sriubai sutirštėjus – skanaukite. Pagardinkite pertražolėmis.