Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 08 10 /2023 08 14

Maistas ir gėrimai į mokyklą: kokių daiktų vaikui prireiks ir kaip išrinkti?

Nors rugpjūtis šiemet žeria daug šilumos ir net kaitros, liko tik kiek daugiau kaip 10 dienų iki rugsėjo 1-osios. Vienus ši data džiugina, kitus erzina, bet naujiems mokslo metams pamažu ima ruoštis visi mokyklinukų tėvai. Vienas iš rūpesčių – pasirūpinti, kad vaikas turėtų daiktus, reikalingus vandeniui, užkandžiams ar net visiems pietums įsidėti.
Priešpiečiai į mokyklą
Priešpiečiai į mokyklą / Vida Press nuotr.

3

Silikoninis ar tekstilinis maišelis užkandžiams

Vida Press nuotr./Užkandžiai silikoniniame maišelyje
Vida Press nuotr./Užkandžiai silikoniniame maišelyje

Gera alternatyva užkandžių dėžutėms, ypač jei nešamas nedidelis kiekis maisto, jis nėra skystas – daugkartiniai tekstiliniai ar silikoniniai maišeliai. Jų privalumas tas, jog vaikui suvalgius įdėtą maistą, tuščias indas kuprinėje užims itin mažai vietos.

Ko gero, silikoniniai maišeliai prieš tekstilinius netgi turi nemažai privalumų: patikimų gamintojų jie būna itin sandariai užspaudžiami, juos lengva išplauti ir greitai išdžiovinti. O ką jau kalbėti, kad tokie maišeliai gali būti naudojami metai iš metų.

Medžiagos

tekstilė, silikonas

Kainų spektras

3–18 Eur

Poreikis

verta turėti

4

Termo puodelis

123RF.com nuotr./Daugkartinis termo puodelis
123RF.com nuotr./Daugkartinis termo puodelis

Mažiems vaikams įduoti į mokyklą karštų gėrimų nėra saugu, tačiau jei kalbame apie paauglius, tai gali būti pravartus daiktas. Juk jokia paslaptis, kad didžiuosiuose miestuose eidami į mokyklą vyresni mokiniai dar spėja prigriebti puodelį kavos pakeliui į pamokas. Neblogas sprendimas – pasiūlyti jiems iš namų kartu su savimi pasiimti karšto gėrimo. Ir verčiau ne kavos, bet šiltos, skanios, mėgstamos arbatos.

Jei galite sau leisti rinktis brangesnį puodelį, verta rinktis plieninį, kurio vidinis įdėklas taip pat metalinis, o ne plastikinis, mat pastarasis greičiau sugers pilamų gėrimų kvapus, jį ilgainiui taps sunkiau išvalyti. Be to, plieniniai puodeliai ilgiau išsaugos karštį, žinoma, su sąlyga, jog jų kamštis yra sandarus. Būtent į pastarąją detalę vertėtų atkreipti dėmesį – jis turi sandariai užsisukti ar kitaip prisitvirtinti ir tam, kad geriau išlaikytų šilumą, ir kad gėrimas neišsilietų, nebūtų apsiplikymo rizikos.

Medžiagos

nerūdijantis plienas, plastikas

Kainų spektras

6–40 Eur

Poreikis

verta turėti vyresniems vaikams

5

Termosas maistui

Vida Press nuotr./Termosas maistui
Vida Press nuotr./Termosas maistui

Jei nutiko taip, kad maistas vaiko lankomos mokyklos valgykloje dėl kokių nors priežasčių netinka ar neįtinka, verta pagalvoti apie šiltus pietus termose. Tai nėra itin populiarus sprendimas, nes reikalauja ir tėvų pastangų – to maisto kasdien iš vakaro ar anksti ryte paruošti, o ir ne visi vaikai mėgsta išsiskirti iš bendraamžių.

Jei vis tik nutarėte dėti šilto maisto į mokyklą, specialų termosą rinkitės atsakingai. Geriausia, jei jis būtų nerūdijančio plieno, itin sandariai uždaromas, lengvai valomas. Termosas maistui paprastai būna neaukštas, plačiu kakleliu. Mažam vaikui verta rinktis 300–400 ml talpos, vyresniam – 500–600 ml. Nepamirškite atžalai įduoti ir stalo įrankių (neretai jie įeina į maisto termoso komplektą).

Medžiagos

nerūdijantis plienas

Kainų spektras

15–45 Eur

Poreikis

verta, jei aktualu neštis šiltą maistą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius