Ingredientai:
- 1 maža skardinė konservuotų pupelių;
- 4 valg. šaukšt. ryžių, nuplautų;
- 4 valg. šaukšt. perlinių kruopų, išmirkytų pernakt;
- 2 morkos;
- 1 poro baltoji dalis;
- 3 skiltelės česnako;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. kmynų;
- saujelė šviežių petražolių ar salierų lapelių, sukapotų;
- pagal skonį druskos;
- didelis žiupsnis džiovinto mairūno;
- 200 g virtos ar keptos mėsos, supjaustytos kubeliais (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Išmirkytas perlines kruopas perskalaukite po šaltu tekančiu vandeniu, sudėkite į prikaistuvį, užpilkite šviežiu vandeniu ir išvirkite al dente (kad dar būtų standžios).
2. Morkas nuskuskite ir supjaustykite mažais kubeliais. Poro baltąją dalį supjaustykite pusžiedžiais.
3. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų, suberkite porus ir morkas, pakepinkite, kol kiek suminkštės ir pakvips. Suberkite ryžius, kmynus, įberkite druskos, užpilkite apie 1,5 l vandens, palaukite, kol užvirs ir uždengę puodą pavirkite 10 min. Pradenkite puodą, sudėkite pupeles, perlines kruopas, sutrinkite česnakus, suberkite mairūnus, jei reikia, dar pasūdykite, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą (jei naudojate), uždenkite ir pavirkite dar kelias minutes.
4. Puodą nukelkite nuo ugnies, suberkite susmulkintas petražoles ar saliero lapelius, uždenkite ir palikite dar 10 min., kad subręstų.