„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Maistinga ir soti sriuba, kurioje dera ryžiai, kruopos, pupelės ir daržovės

Kartais sriuba būna tokia lengva, jog tampa tik įžanga į pietus. O būna ir atvirkščiai – sriuba ir tampa pagrindiniu patiekalu. Siūlome išbandyti tokią, kurioje dera pupelės ir kruopos, ryžiai ir daržovės, o jei norėsite, galite įberti ir šiek tiek mėsos kubelių. Ko gero, jau supratote, jog kelias improvizacijoms čia atviras.
Pupelių sriuba su kruopomis
Pupelių sriuba su kruopomis / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 1 maža skardinė konservuotų pupelių;
  • 4 valg. šaukšt. ryžių, nuplautų;
  • 4 valg. šaukšt. perlinių kruopų, išmirkytų pernakt;
  • 2 morkos;
  • 1 poro baltoji dalis;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. kmynų;
  • saujelė šviežių petražolių ar salierų lapelių, sukapotų;
  • pagal skonį druskos;
  • didelis žiupsnis džiovinto mairūno;
  • 200 g virtos ar keptos mėsos, supjaustytos kubeliais (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Išmirkytas perlines kruopas perskalaukite po šaltu tekančiu vandeniu, sudėkite į prikaistuvį, užpilkite šviežiu vandeniu ir išvirkite al dente (kad dar būtų standžios).

2. Morkas nuskuskite ir supjaustykite mažais kubeliais. Poro baltąją dalį supjaustykite pusžiedžiais.

3. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų, suberkite porus ir morkas, pakepinkite, kol kiek suminkštės ir pakvips. Suberkite ryžius, kmynus, įberkite druskos, užpilkite apie 1,5 l vandens, palaukite, kol užvirs ir uždengę puodą pavirkite 10 min. Pradenkite puodą, sudėkite pupeles, perlines kruopas, sutrinkite česnakus, suberkite mairūnus, jei reikia, dar pasūdykite, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą (jei naudojate), uždenkite ir pavirkite dar kelias minutes.

4. Puodą nukelkite nuo ugnies, suberkite susmulkintas petražoles ar saliero lapelius, uždenkite ir palikite dar 10 min., kad subręstų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“